Dansk undersøgelse: Mødre med disse navne får blomster på mors dag

Emil Ryttergaard

375 uger siden

|

11/05/2017
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Når det på søndag er mors dag, så er det særligt Kirsten, Helle og Hanne, der kan se frem til en buket blomster.

Dagens topnyheder

Det er langtfra alle, der fejrer det, men hvis man trænger til lidt point fra sin mor, så kan en lille gave eller en buket på mors dag gøre en stor forskel. 

For man skal bestemt passe på mødrene, der oprindeligt er en amerikanske mærkedag, der markerer alle kvinders arbejde.

Det skyldes datteren til Anna Marie Reeves Jarvis, der boede i Virginia i slutningen af 1800-tallet, og som arbejdede i Mothers Day Work Club, der var en almennyttig organisation der ville forbedre sanitetsforhold og nedbringe børnedødeligheden i landet, skriver videnskab.dk.

Moderen gik bort i 1906, men hendes datter Anna Jarvis, ville markere hendes mors oprindelige ide med at påskønne kvinderne for deres arbejde den første søndag i maj måned, og allerede i 1914 blev traditionen udråbt som en officiel, amerikansk national mærkedag.  

I dag er mærkedagen en lille hyggelig tradition, hvor man selv kan sende sin egen mor eller lillemor en tanke og med blomster, gaver eller andet godt vise sin påskønnelse. 

Men der jo forskel på mødre, og nogle mødre kan altså forvente at få lidt mere påskønnelse end andre, hvis man skal tro på online blomsterhandlen flowr.dk, der er ejet af Dansk Supermarked Group.

– Vi kan se, at der er en række navne, som er mere gennemgående end andre, over listen af modtagere. Vi forventer således også, at der er nogle mødre, der er lidt mere heldige end andre på søndag, hvad angår flotte blomster, siger Peter Kousted, der er ansvarlig for indkøb af alle indendørsblomster i Dansk Supermarked Group.

Den mest heldige mor på søndag hedder ifølge ordrebøgerne Kirsten, som cirka 42.000 kvinder hedder i Danmark, ifølge Danmarks Statistik.  

Dernæst kommer Helle og Hanne, hvilket står på forsiden af det gule sygesikringsbevis hos henholdsvis 34.000 og 39.000 kvinder i landet. 

Men man skal ikke fortvivle, hvis man ikke har et af de navne, da man også kan se navnene på de sønner, som er bedst til at købe en blomst til deres mor på mærkedagen. 

Har man således en søn, der hedder enten Morten, Lars eller Peter, så kan man godt spejde efter budet på søndag alligevel. 

Ny forskning: Bedsteforældre udsætter børnenbørnene for fare