Danske supermarkeder indfører nyt corona-tiltag

Skrevet af Henrik R

221 uger siden

|

17/03/2020
Indland
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
Når du går ind for at handle i et supermarked en af de nærmeste dage, så vil du opleve, at der er sket noget nyt i forretningerne. Det skyldes, at man vil bidrage til at stoppe smittespredningen af coronavirus.

Dagens topnyheder

Indtil videre er der ikke kommet noget udgangsforbud i Danmark, og det betyder, at alle butikker holder åbent som normalt, så der kan handles fødevarer.

For at undgå spredning af coronavirus, er det dog meget vigtigt, at man holder afstand til hinanden, og netop det vil butikkerne nu hjælpe med.

Hele den danske dagligvarebranche lancerer nemlig et nyt tiltag, så du ikke er i tvivl om, hvor langt du skal stå fra en anden handlende.

Måden det kommer til at fungerer på er, at dit lokale supermarked vil påsætte tape eller særlige mærker på gulvet, som skal vise den afstand, du bør holde til andre.

Her kommer du til at opleve det

Det er især ved kasserne, at det er et problem med afstand til hinanden, så det vil særligt være der, at man kan opleve en forskel.

Både B.T og Politiken har talt med flere dagligvarekoncerner, og de fortæller, at de allerede vil have deres tape/mærker ude i løbet af tirsdagen.

“Vi laver afstandsmarkering med almindeligt tape, så vi kan gøre det hurtigst muligt. Der bliver 1,5-2 meter mellem hvert stykke tape,” lyder det fra Kristian Jessen, der er pressechef hos Aldi Danmark.

Indtil videre har Rema 1000, Aldi samt butikkerne under Coop og Salling Group meldt ud, at de vil benytte sig af tape/mærker, så de handlende kan holde afstand og dermed mindske smitterisikoen.