Danskere afbestiller skiferie som aldrig før

Foto: Shutterstock

Pandemien går hårdt udover skirejser.

Vinteren er for mange familier ensbetydende med en skiferie.

Grundet coronasmitte er mange desværre nødsaget til at afbestille deres rejse og blive hjemme.

Og denne virkelighed kan bestemt mærkes hos landets forsikringsselskaber, som i øjeblikket modtager ekstraordinært mange opkald på telefonerne.

Læs også

Dianas bil blev konfiskeret af politiet: Nu ser den markant anderledes ud

Det gør de, fordi mange vil bruge deres rejseforsikring til at dække ind for skiferien.

If Forsikring melder således om en firedobling i henvendelser omkring afbestilling af ferie.

I den seneste uge er der indkommet 60-70 procent flere henvendelser end normalt fra kunder med spørgsmål vedrørende rejser og rejseforsikringer.

”Det svarer til mellem 500-600 kundehenvendelser om ugen alene vedrørende rejse- og afbestillings­forsikringer”, fortæller siger Eva Lindberg Vibe, produktchef for privatforsikringer hos If i en pressemeddelelse.

Ifølge Eva Lindberg Vibe, er der stor usikkerhed blandt danskerne, og de har svært ved at finde hoved og hale i krav og restriktioner.

Både fordi det er en ny situation, de står i, og fordi hvert land har forskellige restriktioner. 

”Det forstår vi og det er meget naturligt. Man skal dog være opmærksom på, at det er de indrejsevilkår, der er aktuelle 72 timer før afrejse, som danner grundlag for, om man kan bruge afbestillingsforsikringen. Er man utryg eller har man bare ikke lyst til at tage af sted, som situationen er lige nu, anbefaler vi, at man undersøger muligheden for at ombooke og udskyde ferien”, siger Eva Lindberg Vibe.

En af de helt store udfordringer, flere danskere støder på, er at en række af de populære vinter-rejsemål stiller krav om negativ coronatest ved indrejse.

Har man har været smittet inden for de seneste 12 uger, kan en pcr-test vise positiv, selv om man er rask, da der fortsat kan findes inaktiv virus i kroppen, som altså vil kunne slå ud som positiv.

Læs også

Dansk studie: Disse senfølger har indlagte med corona fået