Danskere rasende efter prins Christians fødselsdag

Skrevet af Emil Martesen

18/10/2023
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
De er havnet i massiv modvind i kølvandet på prins Christians fødselsdag.

Dagens topnyheder

"Skam jer", "Fisefornemme snobberi", "Usmageligt ordvalg".

Det er ikke ligefrem pæne ord der et tikket i Euromans kommentarfelt og beskedindbakke de seneste 24 timer.

Det skriver B.T.

Euromans seneste reportage fra prins Christians 18-års fødselsdag har udløst heftige reaktioner på de sociale medier, hvor brugere har udtrykt skuffelse og forargelse over magasinets ordvalg.

Reportagen beskrev begivenheden, hvor 200 unge mennesker fra landets kommuner fejrede prinsen, men kritikere hævder, at artiklen var fyldt med nedladende og snobbede bemærkninger om de unge gæster.

"Der er aldrig nogensinde tvivl om, hvem der har sin daglige gang på de bonede gulve, og hvem der ikke har. Mens kjolerne og jakkesættene tilhørende de 18-årige har de rigtige ideer, i enkelte tilfælde også de rigtige silhuetter, mangler de noget essentielt. De mangler det, man kun kan købe for penge: den gode kvalitet" lyder det blandt andet i mediets artikel.

Magasinet blev beskyldt for at udvise "fisefornemt snobberi" og kritiseret for at nedgøre de 18-årige gæster, der, selvom de fulgte dresscode med lange kjoler og jakkesæt, tilsyneladende ikke kunne leve op til det royale niveau.

Den kontroversielle artikel fik også politikere og offentlige personer til at reagere. Sólbjørg Jakobsen, politisk ordfører for LA (Liberal Alliance), beskrev artiklen som "tåkrummende arrogant" og udtrykte sin foragt over for den nedladende omtale af de unge gæster.

Efter den massive kritik valgte redaktøren for artiklen, Magnus Kraft, at træde frem og påtage sig ansvaret for ordvalget.

Han skrev på de sociale medier: "Essensen er bare, at der selvfølgelig er visuel forskel på en 18-årig tronarving og en 18-årig som du og jeg. Hos os elsker vi, at de unge tropper op i forskelligartede munderinger – det står tydeligvis ikke klart nok, hvilket er min fejl."

Tirsdag aften udsendte Euroman en officiel undskyldning på deres Instagram-konto, hvor de forklarede, at deres hensigt aldrig var at udstille nogen. Undskyldningen kom efter en bølge af kritik og understregede, at reaktionen på artiklen var taget meget alvorligt, og de beklagede enhver stød, den måtte have forårsaget.