Den dårlige stime fortsætter: Nu er supermarked blevet politianmeldt

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Supermarkedet har ikke haft et godt år på rengøringsfronten.

I Esbjerg Storcenter finder man en SuperBrugsen, som angiveligt er et af landets mest moderne supermarkeder. Men selvom det er moderne, så halter det lidt med supermarkedets egenkontrol.

Supermarkedet har siden januar måned fået 3 sure smileys, hvilket har resulteret i  bøder på op mod 70.000 kroner og nu også en politianmeldelse.

Læs også

Fly aflyst i massevis: Flytrafikken standset på ubestemt tid

Bag politianmeldelsen står Fødevarestyrelsen, som også er dem, der har udført kontrolbesøgende. Den manglende rengøring er særligt et problem i supermarkedets slagterafdeling.

»Jeg synes ikke, at politianmeldelsen afspejler afdelingens niveau,« siger Bettina Ørsnes Larsen, afdelingschef for fødevaresikkerhed i Coop, der driver Superbrugsen-kæden til B.T.

Fødevarestyrelsen er dog ikke enig.

»Slagterafdelingen fremtræder flere steder snavset. Der kan ikke foretages hygiejnisk håndvask, da sæbedispenser, vask og engangsaftørring fremtræder snavset med støv og fedt,« skriver Fødevarestyrelsen i sit kontrolbesøg 31. maj 2022. 

Ifølge kontrolrapporten fandt Fødevarestyrelsen også madrester og indtørret snavs på et pakkebord, hvor der lå emballagebakker til kød sammen med rengøringsmiddel.

Desuden var ovnen beskidt med madrester, fedt, skidt og krummer. Dertil var stålbeholdere til poser, som hang på disken, smurt ind i snavs og madrester, og det samme var et rullebord, en stikvogn og hylder ude i slagterens kølerum.

Foto: Findsmiley.dk

Bettina Ørsnes Larsen, mener dog ikke, at det i praksis er nær så slemt, som det lyder.

»Mit budskab til kunderne er, at vi kan stå hundrede procent inde for fødevaresikkerheden i butikken,« siger hun.

Læs også

Magnus Heunicke melder ud om restriktioner denne sommer

 

Dagens Gossip