Næste år mister du en fridag

Foto: Martin Bäuml Fotodesign/Imago/Ritzau Scanpix

Næste år er der desværre en dag mindre at holde fri i. Det skyldes skudåret, hvor en af juledagene falder i weekenden, og på den måde vil der være en mindre fridag til den almindelige lønmodtager.

2019 har været et fantastisk år for mange lønmodtagere, da det har været et år med rigtig mange fridage. Den største årsag skal findes i, at de fleste helligdage har været placeret i hverdagene, hvor man blandt andet har nydt godt af det i julen.

I 2020 kommer det dog til at se en smule anderledes ud. Der ryger dog ikke en fridag, fordi regeringen har vedtaget, at vi pludselig skal arbejde mere, men der ryger simpelthen en ekstra fridag, fordi dagene kommer til at ligge anderledes.

Læs også

Nytårsforsæt: Sådan kan du spare 14.000 kroner op i år uden den store indsats

I 2019 ville en almindelig lønmodtager have hele 12 ekstra fridage, mens 2020 desværre kun byder på 11 ekstra fridage. Årsagen til dette skal findes i julen, hvor juledagene kommer til at ligge torsdag fredag og lørdag i stedet for tirsdag, onsdag og torsdag.

Fridage i 2020

Hvis du er almindelig lønmodtager, så vil du have 11 ekstra fridage næste år. Disse fridage fordeler sig således.

1. januar: Nytårsdag

9. april: Skærtorsdag

10. april: Langfredag

13. april: 2. Påskedag

1. maj: Første maj (Ikke alle har fri)

8. maj: Store Bededag

21. maj: Kristi Himmelfart

1. juni: 2. Pinsedag

5. juni: Grundlovsdag

24. december: Juleaften

25. december: Første juledag

Derudover er der også mange, der har fri den 31. december, og derefter tager vi naturligvis hul påt et nyt år, som starter ud med en fridag den 1. januar.

Læs også

Nytårsforsæt: Sådan kan du spare 14.000 kroner op i år uden den store indsats

 

 

Dagens Gossip