Derfor er benzinen så billig lige nu

Foto: Martin Frøland/Ritzau Scanpix

Benzinpriserne bliver ved med at falde, og det skyldes blandt andet, at en stor del af verdensbefolkningen ikke bruger brændstof disse dage. Det er dog ikke kun coronakrisen, der får priserne til at falde.

Det kræver ikke en uddannelse indenfor raketvidenskab, at regne ud, at der ikke bliver tanket ligeså meget benzin disse dage.

Det skyldes naturligvis, at danskerner er blevet opfordret til at blive derhjemme, og derfor er der mange, der ikke har brug for at tanke deres bil for tiden.

Læs også

Eksperter afslører: Der er nye symptomer på coronavirus

Efterspørgslen på benzin bliver dermed mindre, mens udbuddet fortsat er det samme. Det får den konsekvens, at priserne falder, og de falder mere for hver eneste dag der går.

Derfor vil du blandt andet kunne se, at prisen på benzin flere steder er faldet til under 9.00 kroner literen.

Derfor er benzinen så billig

Ifølge chefanalytiker hos Nordea, Jan Strørup, så er det dog ikke kun coronakrisen, der spiller ind på, at vi kan nyde godt af billig benzin i disse dage.

Til TV2 Øst fortæller han, at de olieeksporterende lande med Saudi Arabien i spidsen, ikke kunne blive enige med Rusland om en aftale, der skulle begrænse mængden af olie, der bliver produceret.

De har derfor valgt at skrue op for deres produktion af olie, og det er altså en af årsagerne til, at prisen på benzin er faldet endnu mere.

Derudover fortæller chefanalytikeren også, at coronakrisen selvfølgelig også spiller ind.

“Dernæst har coronakrisen betydet, at efterspørgslen efter olie er faldet kraftig. Blandt andet på grund af et stort fald i flytrafikken,” lyder det fra Jan Strørup.

Benzinpriserne kommer dog ikke til at falde meget mere. Ifølge chefanalytikeren består prisen på en liter benzin nemlig både af olieprisen, men også af gebyrer og skatter. Mens olieprisen kan falde, så bliver det ikke tilfældet for de resterende dele af beløbet.

Har du udnyttet de billigere priser på benzin i øjeblikket, eller får du slet ikke brugt din bil?

Læs også

Professor: Disse danskere bør slippes fri først

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip