Derfor må du ikke lade din hund lege med tennisbolde

Foto: Shutterstock

Det er en rigtig dårlig idé at give din hund en tennisbold som legetøj. Det fastslår en dyrlæge.

Udover et godt kødben findes der ikke mange ting, der kan begejstre en hund ligeså meget, som en klassisk, gul tennisbold.

Af samme grund har også langt de fleste hundeejere før eller siden fornøjet deres firbenede ven ved at kaste den velkendte bold rundt i haven. Nogen hundeejere har måske ligefrem hjemmet fyldt med tennisbold, men nu advarer en dyreklinik om, at det uskyldige stykke legetøj er rigtig dårligt for din hund.

Det er Evidensia Slotsbyen Dyreklinik fra Hillerød, der i et Facebook-opslag skriver, at tennisbolde kan være med til at ødelægge din hunds tænder.

Læs også

Derfor må du ikke lade din hund smage din is

- Vidste du, at det gule lag på tennisbolden nærmest fungerer som sandpapir, og derved slider på tænderne? lyder det fra dyreklinikken, der i stedet foreslår, at man give sin hund noget andet legetøj.

- Så undgå at bruge tennisbolde, og find alternativer såsom gummibolde eller andet legetøj som ikke slider på tænderne, skriver klinikken i deres opslag, der blev lagt op fredag i sidste uge og allerede er delt mere end tusinde gange.

Sammen med advarslen deler Evidensia Slotsbyen Dyreklinik et billede af en sort labrador, hvis tænder næsten er slidt helt ned.

Læs også

It-kriminelle forsøger at snyde dig: Her må du ikke logge på med NemID

Overfor BT har Lene Thaulow, der er dyrlæge og klinikchef på Evidensia Vordingborg Dyrehospital, valgt at uddybe opslaget. Hun forklarer, at hun ser mange hunde med tandskader på grund af leg med tennisbolde.

- Det er super fint at lege med sin hund, men brug en bold, der er lavet til det. Det største problem med tennisboldene er, at det gule stofmateriale, den er betrukket med, bliver fugtigt i hundens mund. Derfor samler bolden grus og sand og kommer til at virke som sandpapir, som beskadiger emaljen på hundens tænder. Det værste er faktisk, hvis man bruge tennisboldene på stranden, siger hun til BT.

Herunder kan de se det omtalte opslag:

 

 

Dagens Gossip