Derfor skal Mikkel Hansen betale mindre til SKAT end dig og mig

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Selvom Mikkel Hansen kommer til at tjene mere end den gennemsnitlige dansker, så kommer han til at betale en lavere skatteprocent, når han vender tilbage til Danmark.

En af verdens bedste håndboldspillere skifter til dansk håndbold, når håndboldsæsonen begynder i 2022.

Det er nemlig blevet bekræftet af Aalborg Håndbold, der har skrevet kontrakt med danske Mikkel Hansen.

Læs også

Oliver Bjerrehuus hårdt ramt af skud: “Så er det slut”

Man må dog sige, at timingen er noget nær perfekt for Mikkel Hansen, for han har nemlig været så mange væk fra dansk håndbold og Danmark, at han kan slippe for at betale ligeså meget til Skat, som vi andre.

Årsagen er ganske simpel.

Betaler mindre skat på forskerordning

Når Mikkel Hansen skifter til Aalborg i august 2022, er det nemlig ti år siden, at han fodbold dansk håndbold og Danmark. Det betyder, at Mikkel Hansen kan vende tilbage til Danmark under den såkaldte forskerordning, hvor han slipper for at betale en lige så høj skatteprocent som os andre.

Ordningen er noget som udlændinge ofte benytter sig af, da de dermed kan få mere ud af deres løn, end hvis de havde boet i Danmark i flere år.

Forskerordningen gør, at udlændinge og hjemvendte danskere kan nøjes med at betale 32.84% i Skat. Det er ikke blot en pæn reducering i forhold til den gennemsnitlige skatteprocent, men også topskattegrænsen, som Mikkel Hansen uden tvivl ville have ramt.

Den lukrative forskerordning kan benyttes i syv år, så Mikkel Hansen vil formentlig kunne betale en forholdsvis lav skatteprocent i resten af sin aktive håndboldkarriere.

Du kan læse mere om forskerordningen her

Læs også

Nu sker det: Indkalder til møde om genåbning af Danmark

 

 

Dagens Gossip