Det er lige om hjørnet: Sådan kan du hjælpe fattige familier i juletiden

09/11/2023 13:14

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Julen er lige om hjørnet, og det medfører også store bekymringer hos de familier, som står svært stillet økonomisk.

Mest læste i dag

Julen symboliserer ofte generøsitet og samhørighed, men for mange familier er det en økonomisk byrde at sikre den traditionelle, danske julefejring med gaver, mad og juleglæde. 

Ifølge Mødrehjælpen modtog 19.823 børn i trængte familier julehjælp i 2022, hvilket var en stigning fra 2021, og grundet de prisstigninger, der har ramt landet, forventes dette tal at stige i 2023.

For at lette byrden for disse familier, har forskellige organisationer og initiativer skabt muligheder for at give en hjælpende hånd og sprede julemagi blandt dem, der ikke har midlerne til at skabe en traditionel julefejring.

ALT for damerne har samlet en guide med steder, hvor du kan hjælpe: 

Her er nogle steder, hvor du kan hjælpe:

Julehjælpen: 

Via Julehjælpen kan du give et par skillinger eller to for at hjælpe økonomisk trængte børnefamilier med at få den jul, som alle børn går og drømmer om. 

Derudover kan du søge om at blive frivillig i organisationen og dermed donere din arbejdskraft. 

Sidst kan du donere dit genbrug til Julehjælpen. Opret dig som donor senest den 18. december.  

Læs mere om initiativet her.

Læs for livet:

Via Læs for livet kan du donere dine gamle børnebøger, som indsamler bøger til udsatte børn og unge. 

Læs mere initiativet Læs for Livet her.

Røde Kors:

Hele året rundt kan du donere penge til Røde Kors. Disse penge går til Hvad: Hjælp Røde Kors med at hjælpe en lang række familier, der ikke har råd til juletræ og gaver ved at donere penge til deres julehjælps-indsats. 

Hvornår: Du kan donere hele året rundt. 

Læs mere om initiativet her.

Meyers

For blot 100 kr. er Meyers julekalender til at købe i Mødrehjælpens butikker, hvor man kan vinde præmier fra Meyers - hvor overskuddet går til Mødrehjælpen. 

Oven i dette sælger Meyers Danmarks dyreste smuttede, økologiske mandel, som har en pris på 25 kr., hvoraf hele beløbet går til Mødrehjælpen. 

Derudover sælger Meyers selv Danmarks dyreste smuttede, økologiske mandel som tilvalg til deres catering til julefrokost og juleaften. Mandlen koster 25 kr., og hele beløbet går til Mødrehjælpen. 

Læs mere om initiativet her.

Mødrehjælpen:

Ved at donere til Mødrehjælpen kan du hjælpe familier, der ikke har råd til hverken pakkekalender eller julegave. De sælger også et kalenderlys, designet af illustrator Pia Olsen til 110 kr., hvor overskuddet går direkte til børn i trængte familier.

Læs om Mødrehjælpen og deres julehjælp her.

Hellebro:

Dette initiativ hjælper unge hjemløse og udsatte ved at indsamle soveposer, tøj og lignende, som kan bruges til at støtte dem.

Læs mere initiativet Hellebro her

Blå Kors:

Blå Kors arrangerer julelejre for børn og unge, som har brug for et pusterum. Du kan støtte deres arbejde ved at donere et valgfrit beløb. 

Læs mere om Blå Kors’ julelejre her.

Eventyrjul:

Eventyrjul inviterer trængte familier i København og Aarhus til at fejre en eventyrlig juleaften med ligesindede. Her kan du støtte med enten et valgfrit beløb eller en julegave.

Læs mere om initiativet her.

Julemærkehjemmene:

Julemærkefonden udgiver hvert år frimærker, hvis overskud går direkte til Julemærkehjemmet, et hjem for børn præget af mobning, ensomhed og mistrivsel. 

Læs mere om årets julemærke her og julemærkehjemmene her.

Husk at selv de mindste beløb gør en forskel for familierne, som har det svært i denne tid.