Det vil ikke stoppe: Nu udsender DMI ny risikomelding

28/10/2023 09:41

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det vil bare ikke stoppe.

Mest læste i dag

Vejret begynder så småt at finde tilbage til et normalt kedeligt efterårsvejr efter Danmark den seneste tid har været ramt af noget voldsomt vejr.

For siden skolebørnene landet over tog hul på skolernes motionsdag, har der der ikke meget at skrive hjem om, hvad angår vejret, der bedst beskrives som grå, våd og blæsende - med undtagelse af et par flotte dage hist og her.

Men det stopper ikke her.

For selvom langt de fleste danskere troede, at de kunne ånde lettet op efter at uvejret for alvor fik sit tag over Danmark, så har endnu en varsel fra DMI nu set dagens lys.

Det skriver DMI.

Og skal man være ude i weekenden, kan det være en god idé, at have styr på regntøj og gummistøvler.

Et større lavtryksområde, lige vest for de Britiske Øer, ligger næsten stille, men sender flere nedbørsområder ind over landet fra sydvest.

Og allerede i eftermiddag bevæger det første frontsystem sig op over landet med regn og byger. Det meste af landet får regn, men vådest ser det ud til at blive i Vest- og Nordjylland i aften og i nat.

Selvom der kommer en periode efter frontsystemet med mest tørt vejr natten til søndag, ligger den næste front på lur. Søndag morgen breder et nyt, og mere kraftigt, regnvejr sig op over landet fra syd og sydvest. Fronten bruger det meste af dagen på at passere landet og efter fronten kan der komme nogle spredte byger.

DMI risiko for kraftig regn

Sammenlagt kan der i perioden fra natten til søndag og frem til natten til mandag falde mere end 30 mm regn over Vest- og Nordjylland. Derfor har vi et DMI risiko ude for kraftig regn for det område.

Derfor opfordrer de i samme ombæring til at følge med i, hvordan vejret udvikler sig. En risikomelding er ikke et varsel, men en melding om vanskeligt vejr, som kan udvikle sig til et varsel.