DF i krig mod smøgerne: Ønsker dyrere cigaretter - og billigere slik og chokolade

Foto: Polfoto

Hos Dansk Folkeparti ønsker man at hæve afgiften på cigaretter og i stedet sænke den på søde sager.

Torsdag er der finanslovsforhandlinger på Christiansborg, og især lavere afgifter til gavn for erhvervslivet er på dagsordenen.

Af samme grund har Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, tænkt sig at skrue op og ned for afgiften på henholdsvis cigaretter samt slik og chokolade. Det skriver PolicyWatch.

Ifølge DF’eren skal det være dyrere at tænde en smøg i fremtiden, da partiet ønsker, at afgiften på cigaretter skal sættes op. Til gengæld kan man som ryger nemmere trøstespise sig mæt i søde sager, da Dansk Folkeparti samtidig ønsker billigere slik og chokolade ved hjælp af lavere afgifter på dette område.

Læs også

35-årig fundet dræbt i lejlighed: 14-årig dreng tilbageholdt i sagen

Ifølge René Christensen skal pengene fra den hævde afgift på tobak bruges direkte på at sænke afgiften på slik og chokolade.

- Der er rigtig mange kriminelle, der er kommet ind på den bane med slik og chokolade. Vi ser også, at Skat og Fødevarestyrelsen finder problemer med det ude i kioskerne. Tit og ofte er det Fødevarestyrelsen, der finder det, fordi der er rottelort i det. Så der ser vi, at der er gevinst på hele pladen, hvis vi bruger pengene på at sænke chokolade- og sukkerafgiften, siger René Christensen til PolicyWatch. 

Pengene, som finansordføreren henviser til, er de 135 millioner kroner, som regeringen har sat af i sit finanslovsudspil for 2019 til at sænke punktafgifter, og selvom flere varer er i spil i forhold til en sænkelse af afgifter, så er Dansk Folkeparti klar til at bruge samtlige 135 millioner kroner på billigere slik og chokolade.

Læs også

Forskere: Høje mennesker har større risiko for at få kræft

- Det vil ikke fjerne afgifterne, men vi kan se, at det kriminelle marked lever i bedste velgående. Og vi kan se, hvordan den ene kiosk efter den anden skyder op med bland selv-slik til ingen penge, siger DF-ordføreren og understreger, at lavere priser på slik, vil gøre det mindre attraktivt at opretholde den nuværende parallelimport.

Mens finansordfører Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance er åben for at diskutere DF's ønske om at sænke afgifterne på sukker og chokolade, så har regeringen og finansminister Kristian Jensen (V) endnu ikke ville ud med, hvilke afgifter der skal sættes ned med pengene. Det skal blandt andet være op til en forhandling med Dansk Folkeparti, mener han.

- Vi har hverken sat navn eller præcis retning på, hvad den sidste del af afgiftslettelsen skal gå til, sagde Kristian Jensen i august til PolicyWatch. 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip