DF støtter anonymitet for pædofile: Behandling skal ikke registreres

Liselott Blixt er klar til at hjælpe flere pædofile i behandling. Foto: Mathias Bojesen/Scanpix

Dansk Folkeparti er klar til at droppe registrering af pædofile af frygt for, at de springer fra behandling.

Det skal være muligt for pædofile at modtage behandling, uden at de først skal forbi egen læge for at få en henvisning.

Det mener Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, der ønsker mere anonymitet blandt pædofile, der ønsker hjælp. Det skriver Ritzau.

- Det er en god idé. Man kan godt følge, at går man op til sin egen læge gennem mange år, så er det ikke der, hvor man har lyst til at sige, at man har lyst til små drenge, lyder det fra Liselott Blixt.

Forslaget kommer efter, at en overlæge og en psykolog er kommet med den samme anbefaling i Politiken. Ifølge de to eksperter ender mange pædofile ofte med at trække sig fra det danske  behandlingssystem, da man frygter at blive registreret ved at opsøge sin egen læge.

Læs også

Parkeringsvagt var hurtig til at udskrive bøde ved ulovlig parkering: Så opdagede han sin pinlige fejl

For at komme i behandling som pædofil skal man i dag have en henvisning fra sin læge. Det betyder samtidig, at det kommer det til at stå i ens journal, at man er henvist til udredning eller behandling for pædofili.

Det oplyses, at omkring 60-80 personer hver år ringer for at søge behandling, da de oplever seksuelle tanker om børn. Cirka to ud af tre mister dog kontakten med systemet igen, og det er dette frafald, som man ønsker at undgå hos Dansk Folkeparti.

- Man har tidligere sagt, at hvis man behandler pædofile, kan en tredjedel af overgrebene forhindres. Hvis de kan behandles i stedet for at gå med det i det skjulte, er det bedre, siger Liselott Blixt.

Læs også

Politiet efterlyser ung person for umotiveret vold i S-tog: Genkender du manden på billedet?

Hun mener samtidig ikke, at det er problematisk at fjerne henvisningen fra lægen.

- Vi har også anonym misbrugsbehandling for alkohol. Det er på præcis samme måde - man skammer sig over noget, man har en tendens til. Derfor kan jeg kun se, at det kunne være bedre, lyder argumentet.

Liselott Blixt vil nu opfordre sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) til at få undersøgt, om pædofile kan undgå at opsøge deres egen læge og i stedet få en direkte adgang til Sexologisk Klinik på Rigshospitalet, som tilbyder hjælp til pædofile.

Foreslaget støttes også af psykolog og ph.d. Susanne Bengtson fra Retspsykiatrisk Ambulatorium ved Aarhus Universitetshospital og ledende overlæge ved Sexologisk Klinik på Rigshospitalet, Ellids Kristensen, der begge stod bag anbefalingen i Politiken.

 

Dagens Gossip