Direktør: Mette Frederiksen begik en kæmpe fejl

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

I går blev rejsevejledninger atter ændret, og det efterlod rejsebranchen med en bitter fornemmelse. De har nemlig aflyst tusindvis af rejser, som de nu godt kunne have sendt folk af sted på.

Det vakte stor glæde hos mange danskere og særligt hos den danske rejsebranche i går, da udenrigsministeriet kunne meddele, at de ikke længere fraråder rejser til de fleste lande i EU.

Selvom glæden var stor, så stod rejsedirektører rundt omkring også med en bitter følelse i kroppen.

Læs også

Bevæbnet og iført camouflage: Ung pige skabte panik ved Bilka

Blot 19 dage inden udmeldingen i går kom, lød det nemlig fra Mette Frederiksen, at Danmark ville åbne grænserne og rejserestriktionerne, men kun for Tyskland, Norge og Island.

Det betød, at rejseselskaberne måtte aflyse stort set alle de sommerrejser de havde forberedt og i stedet arrangere charterrejser til eksempelvis Norge.

Efter meldingen i går viser det sig dog, at selskaberne slet ikke havde behøvet at annullere deres ture, hvert fald ikke dem fra den 27. juni, hvor danskerne igen kan rejse til alverdens steder i Europa.

Uanstændigt af Mette Frederiksen

De 19 dage har altså haft alvorlige konsekvenser for rejseselskaberne, der estimeres til at have mistet en omsætning 4.5 milliarder kroner.

“Nu er løbet kørt. Jeg ville have respekt for Mette Frederiksen, hvis hun dengang havde sagt, at man lige ville se tiden an. Men i stedet besluttede man at lukke os ned i tre måneder. For nu at lave det hele om. Det er uanstændigt. Og det er forfærdeligt at tænke på, at man ved at tage den beslutning har trukket tæppet væk under en hel branche,” det fortæller direktør hos Bravo Tours, Peder Hornshøj til Jyllands-Posten.

Derudover kalder direktøren det også for en kæmpefejl af Mette Frederiksen, at hun den 29. maj lavede en rejsevejledning, der ville gå indtil den 31. august, men som nu allerede 19 dage efter blev lavet om igen.

Hos Bravo Tours forventer de at tabe 45 millioner kroner på deres 32.000 aflyste rejser.

Læs også

Nu kan du få 'udbetalt' dine feriepenge med det samme