Disse fem partier i Folketinget vil legalisere cannabis

En ny forsøgsordning skal vise, om medicinsk cannabis skal lovliggøres permanent i Danmark.

Det er skadeligt for samfundet, at cannabis er ulovligt. Samtidig lever kriminelle højt på salg, mener flere partier, der nu vil have legaliseret cannabis.

Forbuddet mod cannabis skal ophæves og i stedet skal staten have kontrol med salget.

Det mener fem af Folketinges partier, der mandag mødes ved en konference på Christiansborg for at diskutere, hvordan man kan legalisere cannabis i Danmark. Det skriver DR.dk.

Der er tale om Alternativet, Enhedslisten, SF, De Radikale og Liberal Alliance, der sammen mener, at forbuddet bør ophæves.

Læs også

Sommeren er slut - for nu: Regn og køligere luft på vej

Både fordi politiet, ifølge de fem partier, spilder sine ressourcer på et uendeligt sisyfosarbejde, når det forsøger at få bugt med det ulovlige cannabis-salg i Danmark, men også fordi forbuddet gavner kriminelle.

De fem partier understreger nemlig, at forbuddet mod cannabis fortsat er med til at sikre, at rockere og bander hvert år tjener styrtende på salg af cannabis, da det ikke kan købes andre steder på lovlig vis.

Af samme grund har de fem partier søndag fået indrykket en fælles kronik i Politiken, hvori de opstiller en række dårligdomme, som forbuddet mod cannabis, efter deres opfattelse, fører med sig.

Læs også

Mænd forlader oftere deres partner af denne årsag

Her fremhæver de blandt andet, at det euforiserende stof har været forbudt i Danmark siden 1955, men på trods af at forbuddet flere gange er blevet strammet siden, så er der fortsat ikke sket et fald i forbruget de seneste mange år - tværtimod. Danskernes cannabis-forbrug er overordnet steget på trods af, at det fortsat er ulovligt.

- Problemet med det nuværende forbud er, at der ikke er nogen aldersgrænse for køb af cannabis. Ingen ved, hvad der er i den cannabis, som banderne sælger, og rockere og bander omsætter milliarder på det, lyder det fra Alternativets cannabisordfører, Torsten Gejl til DR.dk.

Han mener, at det er til gavn for både forbrugerne og samfundet at få statslig kontrol med salget modsat i dag, hvor salget styres af kriminelle.

Læs også

Vildt forslag: Henrik Sass vil legalisere alle hårde stoffer

- Det nuværende forbud betyder, at forbruget og salget af cannabis er fuldstændigt ude af kontrol i Danmark, siger han. 

Hos Center for Rusmiddelforskning medgiver Lektor Esben Houborg, der er forsker i narkotikapolitik og brug af stoffer, at et forbud mod cannabis holder gang i en stor illegal stoføkonomi. Samtidig fastslår han dog, at en legalisering ikke vil være problemfri.

- Ved en legalisering vil man på den ene side få taget nogle af pengene ud af den organiserede kriminalitet. På den anden side er der en risiko for, at flere vil begynde at bruge cannabis, fordi det er lettere tilgængeligt, forklarer han til DR.dk.

Læs også: DI bifalder mere aktiv hjemmehjælp

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip