Ditte faldt død om foran shoppingcenter: Kvinde reddede hendes liv og forsvandt sporløst

Heltemodig kvinde redder 73-årig kvindes liv.

Takket være en heltemodig kvinde er Ditte Lillian Larsen stadig i live. Nu efterlyser familien den heltemodige kvinde.

Vi lærer det allerede i folkeskolen; hvor vigtigt det er at kunne give hjertemassage. Falder en person om på gaden med hjertestop, afhænger personens liv af, hvordan de forbipasserende vil reagere.

Det kan 73-årige Ditte Lillian Larsen bekræfte, efter at hun tirsdag den 14. november faldt om på gaden. Ditte Lillian Larsen havde aftenen forinden slået hovedet ind i en køkkenlåge og ville derfor cykle på apoteket efter hovedpinepiller.

Kort efter at Ditte Lillian Larsen stiller sin cykel foran SlotsArkaderne i Hillerød, får hun en blodprop og falder om.

Læs også

Vil du have et pænere smil? Ny forskning afslører at kokosolie bleger din tænder

Rasmus Christiansen, der driver vagtfirmaet RC Security, får øje på Ditte Lillian Larsen, i det øjeblik hun falder om:

- Jeg kom ud af skydedørene netop i det øjeblik, hun faldt om. Da jeg nåede hen til hende, var hun stadig ved bevidsthed, og vi fik øjenkontakt. Men så faldt hun hen, mens jeg havde hende i armene, fortæller Rasmus Christiansen til Lokal Avisen.

En forbipasserende kvinde ser også den 73-årige falde om og skynder sig hen for at hjælpe. De får lagt Ditte Lillian Larsen i aflåst sideleje. Et øjeblik efter går hendes hjerte dog i stå. Den hjælpsomme kvinde er heldigvis øvet i førstehjælp og går straks i gang med at redde Ditte Lillian Larsens liv.

Imens hjælper personalet fra Idé Nyt, der ligger ved indgangen til SlotsArkaderne, med at ringe 112 og finde en hjertestarter.

Hver gang Ditte Lillian Larsen kommer til bevidsthed, mister hun bevidstheden kort efter igen. Rasmus Christiansen og den hjælpsomme kvinde genopliver den 73-årige to gange, men tredje gang får de ingen reaktion.

- Hjertestarteren var nu nået frem, og vi fik den sat på hende. Jeg gav hende stød, men hun trak stadig ikke vejret, så vi måtte fortsætte hjertemassagen. Heldigvis ankom ambulancen kort efter, fortæller Rasmus Christiansen.

Læs også

Er hunde eller katte klogest? Nu har forskere måske fundet svaret

Endelig var dramaet på gaden forbi og de to redningsmænd kunne overgive ansvaret for den 73-årige til ambulancefolkene.

Den hjælpsomme kvinde løb dog hurtigt afsted herefter, da hun kom i tanke om, at hendes p-billet var ved at udløbe.

Rasmus Christiansen har gennem 11 år som vagtmand udøvet førstehjælp mange gange, men det er første gang, at han har haft brug for at give hjertemassage i praksis. Han mener selv, at han bare gjorde sit arbejde, men han har stor respekt for den hjælpsomme kvinde, som ingen endnu ved hvem er.

- Det var en voldsom oplevelse, og jeg ville gerne have haft fat i hende, inden hun forsvandt. Hun kunne måske også have godt af at tale forløbet igennem, siger vagtmanden.

Ditte Lillian Larsens søn Henning Westerman håber på, at den hjælpsomme kvinde vil give sig til kende, så familien kan få lov at sige tak.

Ditte Lillian Larsen er stadig indlagt på Hillerød sygehus, hvor hun er i langsom bedring.

Læs også: Politiet jagtede gerningsmand efter knivrøveri på tankstation: Gjorde rystende fund i buskads

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip