DMI advarer: Stormstyrke på vej

Foto: Shutterstock.com

DMI er ude med en kategori 1-varsel i dag, da der ventes så voldsomt blæsevejr, at der kan komme vindstød af stormstyrke.

Allerede i går morges blev der udsendt et varsel om det kommende blæsevejr - og den er altså fortsat gældende og nu også udvidet. 

Der er mere præcist udsendt et kategori 1 varsel, som dækker over "voldsomt vejr", den er gældende fra i eftermiddag til i aften - tidspunktet kan svinge et par timer, alt efter hvor i landet du befinder dig. Du kan se det helt præcist her

Der meldes om et voldsomt blæsevejr i dag, hvor efterårets første blæsevejr rigtig rammer. Der forventes i dag hård vind til kuling med kraftige vindstød mange steder, nogle steder kan vinden nå helt op på stormende kuling med vindstød af stormstyrke - så kort sagt: Hold på hat og briller!

Er du på Vestkysten, så kan du også komme til at se voldsomme bølger. Et lavtryk hiver nemlig nogle heftige bølger ned gennem Nordsøen og det betyder, at man ved Vestkysten kan opleve bølger på omkring 5 meters højde hen på eftermiddagen.

Her skal du være opmærksom  

Det kraftige blæsevejr har fået DMI til at udsende et varsel, hvor der under "voldsomt vejr" står følgende: 

"Vær opmærksom på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og udendørsaktiviteter."

Ser man nærmere på kortet over Danmark, hvor de gule områder er de berørte områder, så står der følgende under markeringerne: 

"Vindstød af stormstyrke medfører at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må spærres for trafik."

Der meldes desuden om stormende kuling med 20-22 m/s og vindstød af stormstyrke på 25-30 m/s. 

Kategori 1 varslet dækker Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster, København, Nordsjælland, Midt- og Vestjylland, Syd- og Sønderjylland, Nordjylland og Bornholm.

Du kan holde øje med vejrudviklingen på DMI's hjemmeside.

Læs også

Pludselig lukkede kisten: 7 og 10-årig død i tragisk ulykke

 

Læs også

YouSee hæver priserne igen

 

Læs også

Fødselsdagsfejring går galt: Ild i superstjerne

 

 

Dagens Gossip