DMI: Blæsten er kommet for at blive

Foto: Shutterstock

Hvis du allerede er træt af blæsten, er der desværre dårlige nyheder.

Hvis man kigger på kalenderen, kan man se, at vi allerede er én tredjedel vej gennem efteråret, og efteråret er i Danmark ofte forbundet med regn, blæst, mørke og dalende temperaturer. 

Det er en kendsgerning, som de fleste danskere er klar over, men som samtidig kommer bag på mange, da det er nemt at vænne sig til sommerens lange, lune og lyse aftener.

Læs også

Kun ni måneder inde i året er der slået ny årsrekord for regn: Slår 72 år gammel rekord

Nu er det dog tid til at vænne sig til mørke, regn og blæst, og særligt sidstnævnte kan man lige så godt vænne sig til, hvis man skal tro DMI.

Ifølge Instituttet er den blæst, som hele Danmark oplever for tiden, nemlig kommet for at blive, og der er således ikke særlig meget håb forude for vindstille vejr i de kommende dage. 

"Det relativt lune og blæsende vejr fortsætter resten af ugen og et stykke ind i næste uge," kan man således læse på DMI's hjemmeside, hvor man desuden kan læse forklaringen på det blæsende vejr, som lyder: 

"Dybe lavtryk bevæger sig fra Island mod nordøst til Nordkalotten mens et højtryk bevæger sig mod øst over Centraleuropa til Østeuropa og sydlige Rusland. Det giver os frisk vind til kuling fra sydvest, og især i Nordjylland af og til med kraftige vindstød."

Hele landet kan altså se frem til "frisk vind til kuling," mens Nordjylland kan 'glæde' sig til "kraftige vindstød."

Natten til lørdag bliver desuden våd på grund af "en koldfront fra nordvest," som også giver en lørdag fyldt med blæst og regn. 

Søndag kan vi dog se frem til "mildere [...] luft," men allerede mandag kommer der igen "skyer og lidt regn."

"Både mandag og tirsdag vil byde på ustadigt og ret blæsende vejr med jævn til hård vind fra sydvest og vest, en overgang regn og enkelte byger, men også nogen sol," skriver DMI desuden.

Læs også

Vilde vejrrekorder i Danmark: Disse år var hhv. varmest, vådest, tørrest og koldest

 

 

Dagens Gossip