DMI: Det her er helt specielt

Foto: Shutterstock.com

I løbet af natten slog vejret en vild rekord i Danmark, og prognosen lyder i øjeblikket på, at en endnu større rekord kommer til at blive slået.

I går kunne DMi fortælle, at vi var på vej mod noget helt specielt i Danmark. Vi havde nemlig i løbet af dagen tangeret rekorden for det vådeste efterår nogensinde, da der var faldet 327 millimeter regn i løbet af efteråret.

Dermed skulle der altså blot en millimeter regn til i løbet af resten af denne måned, og det skete allerede i nat.

Læs også

Mange tusinde danske bankkunder skal betale

Dermed satte vejret altså nedbørsrekord i Danmark, og der er stor sandsynlighed for, at rekorden komme til at blive udvidet, og at en endnu større rekord kommer til at så for fald.

Nu er det nemlig ikke længere usandsynligt, at Danmark får det vådeste år nogensinde. Det kræver i bund og grund bare, at der i løbet af december kommer den nedbør, som der i genmemsnit plejer at komme.

“Men det er ikke hver dag, vi ser sådan en rekord - det er specielt,” fortæller klimatolog Mikael Scharling fra DMI til Ekstra Bladet.

Indtil videre er der faldet 815 millimeter regn i løbet af hele året, og vi skal op på 905 millimeter regn, hvis rekorden for det vådeste år nogensinde skal slås.

Vejrudsigten i weekenden

Mens vi spændt venter på at se, om rekorden bliver slået  løbet af den næste måneds tid, så kan vi lige tage et kig på vejrudsigten for denne weekend.

Først starter vi med i dag fredag, hvor der kommer mellem 5 og 9 grader. Det bliver en overskyet dag, hvor det vil regne af og til. Senere på dagen kan der komme noget opklaring, og særligt i de sydvestlige egne kan der komme sol.

Lørdag bliver mest skyet, men til gengæld bliver det overvejende tørt det meste af dagen. Temperaturen vil ligge på mellem 5 og 9 grader, og der vil være let til frisk vind fra øst og sydøst.

Læs også

Afgjort: Licensen falder igen

 

 

Dagens Gossip