DMI har forårsprognosen klar: Sådan bliver vejret

Foto: Shutterstock.com

DMi er klar med deres prognose på, hvordan foråret kommer til at blive i Danmark. Noget tyder på, at det bliver rigtig godt.

Der resterer ikke mange dage af denne vinter, og hvis ikke i år havde været et skudår, så ville i morgen være den sidste dag i denne måned.

Vejret var ganske mildt i starten af vinteren, men i løbet af de seneste par uger, har det været et noget voldsomt vejr, der har hærget Danmark.

Læs også

Coronavirussen er nået til Danmark

Kraftigt stormvejr, oversvømmelser og køligt vejr har huseret landet de seneste par uger, og først nu, hvor vinteren næsten er forbi, er sneen begyndt at komme.

Det ændrer dog ikke på, at foråret står for døren, og DMI har en prognose klar på, hvordan vores forårsvejr kommer til at blive.

Marts

I marts vil måneden starte ud med en del regn og blæst. Men allerede i løbet af den første uge forventes det, at vejret begynder at stabilisere sig, og det vil mindske mængden af nedbør. 

Der vil være dage med tørt vejr og gode solchancer, men desværre også dage med gråt vejr og en del regn. 

Temperaturen kommer til at være oppe i den høje ende, da DMI forventer, at der marts bliver 2 grader varmere end normalt.

April

Prognosen for april er fortsat usikker, men der er tendens til, at vejret vil være mere ustadigt i løbet af måneden. Der forventes en del skyer og regn til Danmark, men der kommer også perioder med såkaldte højtryksrygge, som bringer mere stabil og tørt vejr til Danmark.

April er ifølge DMI en af de måneder, hvor der falder mindst nedbør i løbet af året, men i år ser det ud til, at der kommer lidt mere nedbør. Derudover forventes temperaturen at blive 1-2 grader varmere.

Maj

Eftersom der er lidt over to måneder til maj, er det med meget usikkerhed, at DMI spår vejrudsigten for denne måned. Prognoserne peger dog på, at der kommer et højere tryk end normalt, og det giver rigtig gode muligheder for, at vi får masser af sol og varme.

DMIs prognose lyder altså på, at maj vil blive varmere end normalt, og at der vil komme lidt mindre nedbør, end der plejer.

Alt i mens vi venter på dette, kan vi nyde dagen i dag, hvor vi får både regn, slud og tøsne, men heldigvis også lidt sol senere på dagen.

Læs også

Ung børnelokker lokkede 9-årig pige med slik: Brugte løbehjul til at stikke af

 

 

Dagens Gossip