DMI med dårlig melding

Foto: Shutterstock

Danskerne skal byde velkommen til grå uger, der venter lige om hjørnet.

Resten af februar ser ud til at blive noget kedelig. 

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

Humlen er, at lavtrykkene fra Atlanten tager en bane nord om Danmark, og rykker gradvist tættere på landet. Vejrtypen bliver dermed overvejende mild og grå og mere våd frem mod månedsskiftet. 

Og mens en masse danskere sætter kursen mod syden for at stå på ski, så kan danskerne, der bliver indenlands, se frem til vejret, der mildest talt ikke er at skrive hjem om. 

Uge 7 kommer nemlig til at byde på flere svage fronter med skyer og lidt regn. Dog bliver det udsigt til korte indslag af tørt vejr og lidt sol. De opfriskende sydvestlige og vestlige vindretninger fører også mild luft med ind over landet.

Samlet set ventes temperaturen at ende en del over det normale for årstiden med typiske dagtemperaturer op mellem svimlende 4 og 9 grader, mens nattemperaturen ventes at nå ned mellem 1 og 5 graders varme. 

Nedbørsmængderne ventes at ende omkring det normale for årstiden, svarende til ca. mellem 10 og 15 mm.

Og uge 8 bliver ingen undtagelse. 

For mens mange sætter snuden op efter et vejrskifte, så ændrer vejret bestemt ikke karakter. 

Det overvejende milde og ustadige vejr ser ud til at fortsætte i uge 8. De fleste prognoser peger på højere lufttryk end normalt over Sydvest- og Vesteuropa, mens lavtryk fortsat ventes at bevæge sig fra Nordatlanten mod øst og nordøst til Skandinavien, hovedsagelig nord om Danmark. 

Det betyder, at vi må regne med mest skyet vejr, og flere fronter vil passere landet vestfra med regn og opfriskende vind - ind imellem afbrudt af opholdsvejr med lidt sol. 

Senere på ugen kan en højtryksryg passere landet vestfra og give en overgang tørt og mere roligt vejr med nogen sol og stedvis nattefrost.

Nedbørsmængderne ser ud til at blive tilsvarende uge 7 og forventes at ende omkring eller lidt over det normale, svarende til ca. mellem 10 og 18 mm. 

Læs også

Det der ikke måtte ske, er sket: Herrelandsholdet med trist meddelelse

 

 

Dagens Gossip