DMI med foreløbig sommerprognose: Koldere end normalt

DMI ser desværre ikke opløftende på den kommende danske sommer.

Hvis du går og håber på, at vi får en gentagelse af den sommer vi havde i 2018, hvor der stort set var hedebølge i to måneder i træk, så kan du godt tro om igen.

DMIs prognose for den kommende sommer, er nemlig ikke særligt opløftende, og faktisk kommer der til at gå længe, før vi får sommervejr.

Læs også

Mand kollapsede da han fik vild vurdering af sit ur i tv-program

Den resterende del af maj kommer ikke til at byde på sommervejr, og ifølge DMIs sæsonprognose, skal vi heller ikke forvente det helt vilde af juni.

Langtidsmeteorolog Mette Tilgaard Zhang skriver i månedsprognosen for den resterende del af maj og begyndelsen af juni, at temperaturen typisk vil ligge på mellem 11 og 17 grader, mens temperaturen i løbet af natten vil ligge på mellem 4 og 10 grader.

Maj kommer til at ligge lidt under normalen hvad angår temperaturen, mens juni ser ud til at have mere nedbør og lavere temperaturer med sig end normalt.

“I gennemsnit ser både temperaturer og nedbørsmængder ud til at ende omkring eller noget under de normale.” lyder det fra langtidsmeteorolog Martin Lindberg.

I juli ser det ud til, at temperaturen vil ende omkring det normale, hvor første del af måneden dog blive køligere. Den anden halvleg ser dog ud til at blive varmere.

Desværre ser det altså ikke ud til, at vi får en varm og forrygende sommer, som mange ellers trænger til efter halvandet år med en pandemi.

Læs også

Forslag er næsten i mål: Gør tandlæger 'gratis' i Danmark