DMI med trist nyt: Opjusterer varsel til voldsomt vejr

14/11/2023 08:28

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI har opjusteret deres varsel fra en risikomelding til voldsomt vejr.

Mest læste i dag

Vejret begynder så småt at finde tilbage til et normalt kedeligt efterårsvejr efter Danmark den seneste tid har været ramt af noget voldsomt vejr.

Og der er ingen grund til at ånde lettet op.

For når danskerne tirsdag slår øjnene op til en ny dag, så er der ikke meget at skrive hjem om.

Så sent som i går løftede DMI sløret for en varsel.

Her lagde de ikke skjul på, at der var udsigt til en masse regn.

Men det stopper ikke her.

Nu har DMI nemlig opjusteret deres varsel til kraftig regn i et bånd henover den sydlige halvdel af landet, som dækker Syd- og Sønderjylland, Sydfyn, Lolland, Falster, Møn og det sydligste Sjælland, gældende fra mandag aften til tirsdag mellem kl. 9 og 15.

Humlen er, at et lavtryk, lige vest for Esbjerg, bevæger sig mod øst, ind over Danmark, og tilhørende fronter har givet og giver fortsat til den centrale og østlige del af landet udbredt regn.

I Vestjylland er regnen ophørt og der vil kun komme lidt regn eller byger hist og her og denne "opklaring" fortsætter ligeledes østover.

Der er generelt fyldt godt op i de danske åer og vandløb, og det kan ikke udelukkes, at de varslede regnmængder lokalt kan give problemer med åer, som går over deres bredder.

Temperaturerne ligger her til morgen mellem 4 og 10 grader, men den vil i løbet af dagen gradvist falde en smule, samtidig med at vinden drejer om i det nordøstlige og nordlige hjørne.

I nat når temperaturen ned mellem frysepunktet og 5 grader, men i Jylland kan den i forbindelse med mere klart vejr falde til lige under frysepunktet.