DMI melder om kæmpe vejrskifte: Her vender sommeren tilbage

Emil Martesen

1 uge siden

|

09/07/2024
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI melder om et kæmpe vejrskifte.

Dagens topnyheder

Indtil videre har julivejret budt på regn, torden og blæst, og faktisk ser det ikke ud til, at den kedelige vejrcocktail bliver hængende over landet lidt endnu.

Mens mange nok har krydset fingre for en pludseligt vejrskifte til sol og 30 grader, så er der langt om længe grund til at trække lidt ekstra på smilebåndet.

Dagen er startet med sol flere steder, men det holder ikke ved, da en svag varmfront med skyer og lidt regn hist og her bevæger sig op over Danmark i løbet af dagen.

I løbet af eftermiddagen klarer det lidt op i de sydlige og østlige egne, hvor solen igen vil titte frem hist og her.

Det skriver DMI.

Men det stopper ikke her.

I aften skyer det til i de vestlige egne, da regn og byger, der kan være kraftig og med torden, bevæger sig ind over landet fra sydsydvest og strømmer op over landet, først i Jylland og sidst på natten måske også over Fyn og Vestsjælland.

Når tirsdagen lakker mod enden og onsdagen står for døren vender en koldfront tilbage over Danmark langs den jyske vestkyst onsdag morgen.

Foran koldfronten strømmer varm og instabil luft op over landet fra syd. I denne luftmasse forventes det, at der bliver dannet mange regn- og tordenbyger, der kan være kraftige, være med hagl, vindstød, og have skybrudsintensitet.

Der bliver dog også plads til 25 grader, som er netop den temperaturer der skal nås før meteorologerne kalder det en sommerdag.

Men det hele kulminerer torsdag, hvor solen får sit tag over Danmark, mens temperaturen bliver op til 23 grader.