DMI melder ud: Nu kommer kulden

26/04/2023 08:41

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Man skal væbne sig med tålmodighed, hvis man er blandt dem, der klapper lidt ekstra i hænderne over forårsvejret.

Mest læste i dag

Selv om vi snart skriver 1. maj, så ser det altså ikke ud til, at temperaturen følger med. I hvert fald ikke hvis man kigger på DMI's seneste udmelding. 

Det bliver nemlig koldt de kommende dage. Hos DMI har man sporet den luft, der snart vil trække indover Danmark, og det viser sig, at den har været meget tæt på Ishavet. 

Og på sin lange rejse mod Danmark har luften dog blevet opvarmet noget, så vi kommer ikke til at dele temperatur med isbjørnene. Dog forventer de kun op mellem 6 og 10 graders varme. Der kommer en blanding mellem sol og skyer, krydret med spredte byger. Derudover vil det være blæsende med en jævn til hård vind fra vest og nordvest, i perioder med vindstød af kulingstyrke. 

Og i kølvandet på en uge, hvor solen for alvor havde sit tag i det meste af landet, så lakkede det mod enden, hvor vejret i skrivende stund er noget mere ustadigt. 

Torsdagen byder på nogen eller en del sol, men også risiko for enkelte byger. I dagtimerne vil temperaturen ligge et sted mellem 7 og 12 grader, og vinden vil være let til frisk. I nattetimerne ligger temperaturen mellem 2 graders frost og 4 graders varme. 

Til fredag skruer vi lige 1 grad op for temperaturen i dagtimerne, og der er mulighed for at få et kig til solen. Natten vil være tør og klar, og med en temperatur mellem frysepunktet og 5 graders varme.

Men når ugen synger på sidste vers, så får piben en anden lyd. 

Kulden drager nemlig videre, og fra fredag opbygges et højtryk over Nordsøen og Danmark, og det ventes en overgang at give flot vejr frem mod weekenden, men fra søndag er udviklingen usikker. 

Fredagen byder på tørt med nogen eller en del sol, og temperaturer op mellem 8 og 13 grader. Om natten tørt og mest klart med temperaturer ned mellem 2 graders frost og 5 graders varme. Vinden bliver svag eller let fra skiftende retninger. 

Og lørdag bliver ingen undtagelse. 

Her bliver det også tørt og solrigt med temperaturer op mellem 10 og svimlende 15 graders varme. Om natten fortsat klart og temperaturer ned mellem frysepunktet og 6 graders varme. Vinden bliver svag eller let fra skiftende retninger.