DMI melder ud: Pludseligt vejrskift er skidt nyt for disse danskere

Foto: Shutterstock

Nu skriver DMI, at vejret vender 180 grader.

Der er nemlig et helt bestemt sted i Danmark, hvor man nu skal frygte for oversvømmelser flere steder.

I Nordjylland og i dele af Vestjylland er der nemlig en uheldig kombination af flere forskellige ting, der kan resultere i oversvømmelser.

Ifølge DMI’s vejrforudsigelser, så forventes det, at der vil falde omkring 20-30 mm. regn i de omtalte områder frem til fredag. Dette sætter pres på vandløbsnære områder, der nu risikerer at opleve oversvømmelser.

Sådan lyder det fra DMI.

Læs også

DMI melder ud: Nu kommer varmen

Pressede vandløb er noget, nordjyderne allerede mærkede til tidligere på ugen, hvor der var en større overskydende vandmængde flere steder i det nordjyske.

Udover nedbøren er der nemlig en faktor mere, der gør, at risikoen for oversvømmelser er en mulighed.

Den overskydende vandmængde skyldes et voldsomt vejrskifte, der skete i mandags.

Mandag blev op til 40 centimeter sne og koldt vejr nemlig udskiftet af varme temperaturer, der naturligvis også fik sneen til at smelte.

De 40 centimeter sne der smeltede, samtidig med at der faldt yderligere 20 mm. regn resulterede i, at vandstanden steg voldsomt i vandløbene.

Hvis man kan regne med DMI’s forudsigelse om 20-30 mm. regn, er det altså risiko for oversvømmelser i det nord- og vestjyske. 

Derfor opfordres nord- og vestjyderne til at være opmærksomme på, at de områder, der ligger tæt på vandløb, kan stå i vand.

 

 

Dagens Gossip