DMI melder ud: Så længe fortsætter snevejret

Skrevet af Emil Martesen

30/11/2023
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Så længe fortsætter snevejret.

Dagens topnyheder

I første omgang var der minimale chancer for sne, men nu har piben fået en helt anden lyd.

Faktisk kan danskerne nu slet ikke slippe af med sneen, der for alvor har fået sit tag over Danmark.

Onsdagsvejret

Et lavtryk syd for Lolland-Falster giver mange skyer og sne eller snebyger i den østlige del af landet, og i aftenens og nattens løb breder sneen sig til det nordlige og østlige Jylland.

Allerede nu falder der dog snebyger flere steder i Jylland. I Nordjylland kommer snebygerne fra flere små lavtryk over Skagerrak og det nordligste Jylland, der langsomt bevæger sig mod sydvest. Snebygerne, der rammer Trekantsområdet og Nordfyn, er dannet i den kolde luft over det relativt varme Kattegat, hvorefter de driver med nordøstenvinden ind over land.

Det skriver DMI.

I resten af Jylland skinner solen mange steder.

Torsdagsvejret

Lavtrykket, der onsdag lå syd for Lolland-Falster, befinder sig nu østsydøst for Bornholm. Den tilhørende front giver torsdag morgen mange skyer, samt sne og snebyger i et bredt bælte fra Bornholm over Sjælland til den vestlige del af Limfjorden – nord og syd for bæltet titter solen frem. Bæltet med skyer og sne bevæger sig i dagens løb mod syd og svækkes, og samtidig kan snebyger efterhånden ramme Nordjylland – disse byger er dannet over Skagerrak.

Fredagsvejret

Fredagen byder på en skønsom blanding af sol, skyer og snebyger samt en kold nordøstlig vind.

Men det stopper ikke her.

Når der tages hul på weekenden fortsætter de spredte snebyger. Temperaturerne bliver mellem frysepunktet og ned til 4 graders frost. Om natten enkelte snebyger og til dels klart vejr. Temperaturen daler til ned mellem 2 og 7 graders frost. Hele døgnet svag til jævn vind fra skiftende retninger.

Og søndagen bliver ingen undtagelse.

Men herfra bliver den generelle vejrudvikling med kold luft over Danmark ret usikker. Herfra er det nemlig usikkert, hvorvidt kulden forbliver over Danmark - men ved første øjekast fortsætter sne- og sludbygerne, mens der også bliver mulighed for at se en del til solen.