DMI melder ud: Solskinsvejret fortsætter, men …

31/05/2023 07:31

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Solskinsvejret er kommet for at blive, men …

Mest læste i dag

Foråret synger på sidste vers, og inden længe står sommeren for døren. 

Og selvom kalenderen snart viser sommermånederne, så er det ikke ligefrem en selvfølge, at vejret viser sig fra sin sommerlige side. 

Men da danskerne mandag tog hul på en ny øje, så stod den igen i solskinnets tegn. 

Og når danskerne slår øjnene op de kommende dage, så bliver det ingen undtagelse. 

For i kølvandet på en pinseferie, der er lakket mod enden, så fortsætter de sommerlige tendenser. Vejrguderne fortsætter nemlig med at forkæle os med både solskin og tørvejr. 

Vejret ser nemlig ud til at fortsætte i samme spor, og dermed lægger den første officielle kalender sommermåned godt fra start. Det tørre og ret solrigt vejr får for alvor sit tag over Danmark hele den kommende uge. 

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

Humlen til de sommerlige tendenser skal ses i lyset af et højtryk over De Britiske Øer. Det betyder, at kun svage fronter vil af og til nå Danmark fra nordvest og give korte perioder med mere skyet vejr. 

Men der er bestemt ikke noget der indikerer, at skyerne bringer regn med sig af betydning.

Desuden kommer der en overgang atter mere vind - op til frisk vind fra vest og nordvest. Det er dog en "god" retning, da det giver gode muligheder for, at finde en lækrog der vender mod syd, hvor du kan mærke solens varme.

Og selvom et hav af mennesker klapper lidt ekstra i hænderne over det gode vejr, så er sagen en helt anden for haver og markerne. 

Det tørre vejr betyder nemlig, at haver og marker er godt tørre, og tørkeindekset er ved at være højt, og dermed er der mange steder høj risiko for tørke.