DMI melder ud: Stort vejrskifte i weekenden

19/05/2023 08:15

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Forårsvejret har bidt sig fast på alles læber, men nu ser det angiveligt ud til, at det for nogen synger på sidste vers.

Mest læste i dag

Mange danskere har taget hul på Kristi himmelfarts-ferien, der indtil videre har budt på intet mindre end fantastisk vejr. 

Og de kommende dage står da også i solens tegn. 

Det bliver nemlig lunt maj-vejr og overvejende tørt, med masser af sol og lune maj-vinde, som opskriften de kommende dage. 

Det giver en tør lørdag med nogle sol flere steder. Temperaturen sniger sig op mellem 14 og svimlende 19 grader, ved kyster med pålandsvind lidt køligere. Om aftenen og natten mest tørt og vekslende skydække. Temperaturerne ned mellem 8 og 12 grader. Hele døgnet svag til jævn vind fra øst og nordøst, ved Østersøen op til frisk vind. 

Og søndagen bliver ingen undtagelse - i hvert fald hvad angår de lune temperaturer. 

Søndagen starter nemlig tørt med nogen sol flere steder, men efterhånden mere skyet i Jylland og mulighed for regn- og tordenbyger. Dagtemperaturerne mellem 17 og 22 grader, ved kyster med pålandsvind lidt køligere, om natten ned mellem 10 og 13 grader. Vinden bliver svag til jævn fra øst og nordøst, ved Østersøen op til frisk vind.

Nogle steder vil det gode vejr altså indimellem lakke mod enden, og i stedet erstattes det med regn- og tordenbyger. Lokale variationer med skyer vil fra tid til anden lægge en dæmper på solen og måske lokalt give en lille byge af sig. 

Søndag og mandag fortsætter i samme spor, i hvert fald østpå, mens tordenvejret ligger og lurer i horisonten, og i skrivende stund ser ud til at indfinde sig mod vest. 

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

Der er altså rig mulighed for udendørsaktiviteter de kommende dage, hvor man bl.a. stadig kan få den fine lysegrønne bøgeskov at se, men er du på skovtur i Jylland søndag, så husk lige paraplyen for en sikkerheds skyld. 

Samme tendens ses også mandag, men de følgende dage trækker regn- og tordenbygerne længere østpå og det bliver lidt køligere.