DMI: Negativ rekord på vej

Shutterstock.com

Det danske vejr har sat mange rekorder i løbet af det seneste år. I sommeren 2018 var det på grund af varme, og det var også tilfældet i februar. Det er dog i mellemtiden en lidt mere træls rekord, som vi kan sætte her i marts.

Da marts påbegyndte, var DMI hurtige til at melde ud, at vi løbet af den første uges tid, ville kunne få ligeså meget regn, som der plejer at komme i hele marts. Den spådom fik de ret i, og hvor der normalt falder cirka 40 millimeter regn i marts, så er der pr. 11. marts allerede faldet mere end 50 millimeter.

Selvom det lyder voldsomt, så er det dog ikke rekorden for den marts måned, hvor der har været mest nedbør nogensinde. Den finder vi tilbage i 1978, hvor der faldt hele 100 millimeter regn. Vi er dog blot 12 dage inde i marts, og udsigterne tyder på mere regn, og derfor er det bestemt muligt, at rekorden står for fald.

”Vi havde en marts måned i 1978, hvor vi nåede 100 millimeter. Det er faktisk en rekord for mest nedbør i marts måned. 11. marts og 50 millimeter allerede nu og en uge, der byder på masser af nedbør, nok også når vi kigger længere frem. Hvem ved, så kan det jo være, at vi kommer op og tangerer den rekord,” fortæller meteorolog Lars Henriksen ifølge EB.dk.

Vi starter på rekorden i dag

Allerede i dag vil rekorden komme nærmere, da der i løbet af formiddagen skulle komme lokale byger i både den nordlige og østlige del af landet. Hvis man er ”heldig” så vil det samtidig være med en god omgang tøsne.

I løbet af formiddagen vil der komme lidt sol, men senere skulle de grå skyer trænge indover landet, og her kommer der igen en del regn og slud.

Der vil være en let vind fra sydvest og syd, som senere kan udvikle sig til kuling. I aften og i nat forventes det igen, at der kommer regn og slud, og temperaturen vil ligge på mellem 2-7 grader i løbet af dagen.

I går mandag var den dag i løbet af ugen, som DMI havde spået de bedste chancer for godt vejr, så vi må væbne os med tålmodighed på nyt godt vejr. I første omgang skal vi lige have overstået denne uge, hvor der dagligt spås regnvejr.

Læs også

Disse 5 ting gør, at du ikke taber dig

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip