DMI prognose: Overgang med indslag af sne

Foto: Jens Christian Top/Ritzau Scanpix

DMI har taget et kig på vejrudsigten for de resterende måneder i dette år, og når vi når overgangen fra november til december, er det ikke utænkeligt, at det kan blive med sne.

Vi har netop taget hul på den sidste dag i september. Det forbinder mange med den absolut sidste del af sommeren, selvom vi rent teknisk forlod sommeren for lidt over en uge siden.

Læs også

Nyt tiltag: Nu kan forældre få penge fra regeringen

Tager vi et kig på vejret i øjeblikket, så er det også til at mærke, at vejret bliver køligere, og der kommer flere dage med overskyet gråt vejr, end der kommer dage med solskin.

Hvordan kommer vejret dog til at arte sig i det næste stykke tid, og hvad skal vi forvente os af vejret i de kommende tre måneder, der resterer af dette år? Det kommer DMI med et godt bud på i deres sæsonprognose.

Lun oktober

Oktober kommer til at blive ganske fin, og den samlede prognose ser ud til, at det vil blive lidt varmere end normalt, og der er også mulighed for, at det bliver en lidt mere tør oktober, end vi er vant til. Temperaturen forventes generelt i løbet af måneden at ligge på mellem 10 og 15 grader, mens de fortsat ikke forventes nattetemperaturer, der dykker under nulpunktet.

November

Prognosen for november er til gengæld ret så usikker. DMI forventer, at november kommer til at byde på temperaturer, der ligger omkring eller lidt over de normale for måneden. Med lidt held vil vi altså få en måned, der er varmere end den plejer.

Risikoen i november er dog, at vi kommer til at få en afslutning, der er væsentligt køligere end den plejer. Det hele afhænger af et periodisk fænomen, La Nina. Vi kommer dog til at blive klogere på det, når vi rammer november.

Sne i december

Eftersom der fortsat er flere måneder til vi rammer december, er denne prognose mest usikker. Dog tyder det på, at vi får nogenlunde samme temperaturer og nedbørsmængder, som december plejer at byde på.

Overgangen fra november til december kan dog være ret kold, og DMI melder i deres prognose, at der måske kan komme en overgang med indslag af sne.

Læs også

Nye krav: Alle her skal gå med mundbind

 

 

 

Dagens Gossip