DMI: Søndag kan der komme vindstød af stormstyrke

Foto: Shutterstock

Søndag kan Nordjylland opleve kraftige vindstød op til stormstyrke. Resten af landet går sandsynligvis fri fra det voldsomme vejr.

Fra klokken 12 til 23 søndag er der risiko for stormende kuling fra vest. Her kan der nord for Limfjorden opleves vindstød af stormstyrke. 

Ud på eftermiddagen og om aftenen er det særligt ved Skagerrakkysten mellem Hanstholm og Skagen at vinden bliver ekstraordinær stærk. Stormende kuling er vindstød fra 20 til 23 m/s mens stormstyrke er 25 til 28 m/s. 

Det er et lavtrykt nord for Færøerne som bevæger sig mod Skandinavien sammen med et højtryk ved den Engelske Kanal, der kommer til at give Danmark en ordentlig rusketur. Det er særligt syd for Norge, over Skagerrak og i det nordligste Jylland, at vinden bliver kraftig. 

I resten af landet vil blæsten også have fat, men det bliver ikke med samme styrke, og der er ikke nogen varselsmelding ude fra DMI. Indtil videre har DMI vurderet, at resten af Danmark vil få jævn til hård vind fra vest med vindstød op til kulingstyrke. 

DMI opfordrer altid til, at løse dele i haven spændes fast, særligt trampoliner, havemøbler og andet, der kan tages af vinden. 

Værste storm i Danmark hed Allan

Siden efteråret 2013 har danske storme blevet navngivet. Den værste storm i Danmarks historie var også den første storm, der blev navngivet. 

Oktoberstormen 2013 fik navnet Allan. Det var en kortvarig storm, der ramte dele af Nordeuropa. Der blev målt vindstød af orkanstyrke i Sønderjylland, hvor rekorden på 53,5 m/s blev sat.

Læs også

Parkerede uden hensyn til andre: Hævnen var fantastisk

 

 

 

Dagens Gossip