DMI udsender fire varsler

Foto: Shutterstock.com

DMI har udsendt intet mindre end fire varsler i dag.

Det er ikke unormalt, at DMI udsender varsler, når der sker noget særligt i vejret. Det hører dog til sjældenhederne, at DMI udsender hele fire varsler på en gang.

Læs også

Line Hoffmeyer afslører efter brud: Aldersforskellen blev afgørende

Det er dog tilfældet i dag, og vi starter fra en ende og kører fra Vestjylland til Bornholm.

  1. Varsel

Klokken 16.00 til 17.30 melder DMI om forhøjet vandstand i vadehavet. Det ventes at vandstanden vil stige til 2.4 meter over den normale vandstand.

Derfor skal folk være opmærksomer på forhøjet vandstand ved kysterne samt mulige lokale oversvømmelser.

  1. Varsel

Det meste af Jylland ventes at blive ramt af kraftig regn hele dagen. Varslen begyndte klokken 01.30 i nat, og den ventes at vare til klokken 23.00 i aften.

DMI har udsendt en såkaldt kategori 1-varsel vedrørende dette, da der ventes mellem 30 og 50 millimeter regn. Derudover ventes også en del blæst.

  1. Varsel

Andre dele af Jylland samt Fyn og Sjælland har en såkaldt risikovarsel, da der er risiko for kraftig regn i disse dele af landet.

  1. Varsel

Den sidste varsel finder vi på Bornholm, hvor DMI advarer mod vindstød af stormstyrke. Denne varsel begynder klokken 10.00 og løber til og med klokken 15.00.

Der er risiko for stormende kuling og vindstød af stormstyrke, hvor det kan blæse med 25-28 meter i sekundet.

Selvom vejret ikke er indbydende til at være udenfor, så vil der i dag blive op til 16 grader. Det er en af de varmeste dage, vi har haft i oktober, og det ventes også at være den sidste ‘varme’ dag i år.

Læs også

Stor overraskelse på vej: Facebook skifter navn