DMI udsender kategori 1-varsel: Pas på voldsomt vejr

Sådan så det ud, da et skybrud ramte Danmark i 2010. Foto: Bax Lindhardt/NF/Ritzau Scanpix

DMI advarer i dag mod voldsomt vejr, og de har derfor udsendt en kategori 1-varsel.

Efter flere dage i træk med høj sol og massiv varme, så bliver det ændret for en kort stund. I dag fredag melder DMI om en kategori 1-varsel, som betyder voldsomt vejr.

Årsagen skulle være et kraftigt skybrud, mens der også vil være lokale tordenbyger på vej.

Læs også

Direktør: Mette Frederiksen begik en kæmpe fejl

DMI skriver, at der fra morgenstunden og helt frem til i morgen formiddag vil være risiko for voldsomt vejr. Den står på regn og byger i det meste af landet, mens der også forventes torden i store dele af landet.

Atmosfæren i Danmark er varm og fugtig, og derfor kan der falde store mængder regn. Der forventes op til 25 millimeter regn på en halv time, mens der over hele dagen forventes at falde op til 50 millimeter.

DMI advarer folk der bort i lavtliggende områder, og ligeledes bilister, der ikke opfordres til at køre ud i en mængde vand, hvor dybden ikke kan bedømmes.

Det bliver godt igen fra tirsdag

Weekenden bliver desværre heller ikke god, dog bedre end fredagen. Temperaturen vil ligge omkring starten af 20’erne, men solen vil dog ikke få så meget tid fremme på himlen.

Sådan vil det generelt være både lørdag, søndag og mandag, inden det atter bliver godt vejr tirsdag. Her bliver det tørt og overvejende solrigt, mens temperaturen forventes at ligge på 25 grader.

Derefter skulle det gode vejr fortsætte, og særligt fra torsdag i næste uge skulle det gå amok, hvor DMI taler om 30 graders varme.

Læs også

Bevæbnet og iført camouflage: Ung pige skabte panik ved Bilka

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip