DMI udsender kategori 2-varsel: Farligt vejr

Foto: Shutterstock.com

DMI har her til morgen udsendt en kategori 2-varsel. Det betyder farligt vejr, og man er derfor nød til at være varsom.

Der var mange danskere der havde svært ved at tro deres egne øjne, da de kiggede ud af vinduet i morges.

Flere steder i landet var der nemlig sne over det hele, og det lader også til, at der kunne være mere på vej.

Det er dog ikke på grund af sne, at DMI har udsendt en kategori 2-varsel, som er en af de større varsler, da det betyder farligt vejr.

Læs også

Skat sender mail til 800.000 danskere: Få det gjort nu

DMI melder, at der kommer farligt vejr for det indre danske farvand samt Østersøen.

Meldingerne lyder på, at vandstanden vil stige væsentligt i løbet af dagen, og det skulle kulminere i løbet af eftermiddagen, hvor vandstanden vil stige op til 1.5 meter.

Årsagen til den forhøjede vandstand skyldes, at det blæser kraftigt fra nord og nordøst. Vandet fra Østersøen kan derfor ikke løbe gennem de danske bælter, og vandet vil derfor ophobes i de sydlige farvande.

Vejrudsigten til næste uge

Denne uge har været ganske eminent. Masser af sol og blå himmel, og det kommer til dels til at fortsætte i den kommende uge. Dog vil temperaturen være lavere end i denne uge.

Mandag bliver der mellem 3 til 8 grader. De fleste steder vil der være tørt med nogen sol, mens der senere på dagen kan komme hård vind. I løbet af natten vil der være -5 graders frost.

Tirsdag vil der først på dagen blive tørt med nogen sol, men senere på dagen kommer der både skyer og byger. Temperaturen vil ligge mellem 3 og 7 grader.

Fra midten af ugen begynder temperaturen at stige igen, hvor der er mulighed for 10 grader flere dage i streg. Prognosen for resten af ugen er fortsat usikker, så det venter vi med at berette om til ugens begyndelse.

Læs også

Eksperter afslører: Der er nye symptomer på coronavirus

 

 

Dagens Gossip