DMI udsender kategori 2-varsel: Farligt vejr på vej

Foto: Shutterstock

DMI har netop udsendt en kategori 2-varsel.

Sommeren begynder snart at lakke mod enden, men inden det sker, så er der en voldsom varme på vej. Faktisk ventes det at blive så varmt, at DMI netop har udsendt en kategori 2-varsel.

Årsagen skal findes i, at stort set hele Danmark ventes at blive ramt af en hedebølge de kommende dage.

Læs også

Ville bare hjælpe sin kone med varerne i Netto: Fik skalle af mand med hund

Fra i morgen torsdag ventes der at blive 25 grader de fleste steder i landet, og den kan snildt ende omkring de 30 grader. Varmen fortsætter med at stige til og med søndag, og dermed vild er altså være mindst fire dage i streg, hvor temperaturen i Danmark er over 25 grader.

Definitionen af en hedebølge er, at der er mindst tre sammenhængende dage, hvor temperaturen overstiger 28 grader. Det ventes den altså at gøre fra i morgen.

Stort set hele Danmark er markeret med kategori 2-varslen, mens det øverste af Nordjylland dog ser ud til at blive forbigået.

Det betyder en kategori 2-varsel hos DMI

DMI har fire forskellige 'varsler' de kan udsende. De har den almindelige risikomelding, så er den mindste. Dernæst har de kategori 1-meldingen, som står for voldsomt vejr, mens kategori 2-meldingen står for farligt vejr..

Sidst men ikke mindst er der en kategori 3-melding, som betyder meget farligt vejr. Denne benytter DMI sig meget sjældent af, men det sker dog.

Læs også

Tjek din bankkonto: 6.000 kroner til mange danskere i dag

 

 

Dagens Gossip