DMI udsender ny kategori 2-varsel: Farligt vejr på vej

Foto: Shutterstock.com

DMI har udsendt en kategori 2-varsel.

Den første sne er faldet i Danmark og med decemer lige rundt om hjørnet lyder det muligvis meget idyllisk. 

Men vintervejret har i den grad ramt landet og det kan give store problemer.

Læs også

51-årige Michelle døde efter coronavaccine forårsagede blodpropper

Tirsdag morgen står flere op til sne - og især i Nordvestjylland skal man tirsdag morgen være ekstra opmærksom. Der meldes nemlig om en kategori 1 varsel for stormende kuling og vindstød af stormstyrke. 

Samtidig skal man også være forberedt på snestorm over det nordlige Jylland i morgen onsdag den 1. december.

"Fra tirsdag morgen kl 04.00 til kl 09.00 er der varsel for stormende kuling og vindstød af stormstyrke ved kyster i Nordvestjylland ud mod Nordsøen og Skagerrak. Efter kl. 09.00 vil det fortsat blæse kraftigt, men det vurderes at vindstyrken ikke længere opfylder kriteriet for stormende kuling. Vinden aftager langsomt i løbet af dagen," lyder meldingen fra DMI. 

Onsdag går det løst 

Onsdag forventes det, at der vil falde mellem 15 og 30 cm tøsne i den nordlige del af Jylland. Temperaturen vil være på mellem frysepunktet o get par graders varme, mens det bliver blæsende med frisk vind til kuling fra øst. 

I de nord- og østlige egne vil nedbøren falde som sne, men over de østlige egne går sneen dog efterhånden over i regn. Resten af landet får også en del nedbør, men her forventes den at falde som regn eller måske slud.

"Onsdag ventes snevejret i Nordjylland at udvikle sig til en regulær snestorm med kraftigt snefald, dog i form af tøsne. I tidsrummet 9-15 er kriteriet for snestorm opfyldt. I tidsrummet 15-21 er kriteriet for kraftigt snefald opfyldt," lyder meldingen fra DMI. 

Du kan følge situationen hos DMI samt se hvilke dele af landet det præcist gælder her.

Læs også

Nicki lavede brøler på videoopkald med chefen: Glemte pinlig detalje i baggrunden