DMI udsender ny varsel: Storm-blæsten vender tilbage

Foto: Shutterstock.com

DMI har netop udsendt en ny varsel. Det skyldes, at det stormende blæsevejr kommer tilbage igen.

I søndags og flere dage frem blev Danmark i den grad blæst igennem. Blæst med storm- og orkanstyrke hærgede Danmark, og DMI endte med at udsende en kategori 3-varsel, hvilket er den største varsel, de kan udsende.

Læs også

Billetportal meldt til politiet: Køb ikke dine billetter her

Den kraftige blæst og de forhøjede vandstande sluttede dog sent onsdag aften, og i dag torsdag vågnede danskerne op til klar himmel og næsten helt vindstille. Faktisk lød udsigten fra DMI på, at der i weekenden vil komme helt op til 12 grader, men det er desværre ikke det eneste, der kommer.

DMI har nemlig netop udsendt en ny varsel, og denne gang er det en kategori 2-varsel, der rammer den jyske vestkyst, mens de også udsender en kategori 1-varsel, der ventes at ramme stort set hele landet.

Kraftigt blæst

Hvis vi først tager et kig på kategori 2-varslen, så ventes den at begynde mandage klokken 00.00, og den ventes at løbe indtil tirsdag klokken 00.00.

DMI skriver, at der mandag kan komme forhøjet vandstande, og det kan medføre oversvømmelser flere steder. Det er primært vestkysten og limfjorden, der er udsat.

Tager vi et kig på kategori 1-varslen, der ser ud til at ramme det meste af landet, så starter denne søndag klokken 00.00 og slutter igen tirsdag klokken 00.00.

Denne varsel skyldes stormende kuling med vindstød af stormstyrke. Den kraftige vind kommer fra sydvest, og den forventes at dække hele landet med undtagelse af det østlige sjælland.

Det kan dog nå at ændre sig endnu, da dette er de første prognoser.

Læs også

Ægtepar gik tidligt i seng: Pludselig bankede det på til soveværelset

 

 

Dagens Gossip