DMI: Varmen er langt væk

Foto: Shutterstock.com

Mange danskere går og hungrer efter godt vejr, men desværre kan DMI informerer om, at det er ganske langt væk.

Efter en kold vinter og en kølig start på foråret, var der mange der gik og håbede på, at varmen ville komme.

Det gjorde den også, men desværre kun midlertidigt, hvilket betød, at vi kun havde dage med mere end 20 grader i en kort periode.

Læs også

Mand kollapsede da han fik vild vurdering af sit ur i tv-program

Nu er der overskyet vejr, masser af regn og DMI kommer jævnligt med varsler om dårligt vejr.

I dag har DMIs meteorolog Klaus Larsen skrevet en kommentar på DMIs hjemmeside, hvor han stiller spørgsmål til, hvor varmen er.

Det er nemlig ikke kun i Danmark, at varmen udebliver. Vi skal nemlig et godt stykke sydpå, før der kommer varme på mere end de 20 grader.

Så langt væk er varmen fra Danmark

“Kølig luft med byger strømmer ind over Danmark for tiden. Vi er mange, der går og sukker efter noget varmere vejr, men desværre er der foreløbig ikke udsigt til at varmluften har tænkt sig at besøge Danmark. Tværtimod kan vi se frem til en kølig periode, hvor regn og byger vil afløse hinanden, men solen vil også dukke op på himmelen af og til.” lyder det fra Klaus Larsen, der fortsætter:

“Det skyldes, at polarfronten, der skiller den kølige luft fra nord med den varmere luft fra syd, for tiden har trukket sig langt ned i Europa, se kortet nedenfor. En stor del af Vesteuropa vil bliver holdt i et koldt jerngreb den kommende tid, med højeste dagtemperaturer mellem 10 og 15 grader. Man skal helt ned til Middelhavet for at finde temperaturer over 20 grader.” fortæller han.

Her på DMIs side kan du se en visualisering over, hvordan temperaturen er i Europa i øjeblikket, og hvor langt sydpå du skal, hvis du gerne vil opleve temperaturer på mere end 20 grader.

Læs også

Harry og Meghan i modvind: Indgår aftale med 'racistisk' kosmetikbrand