DMI varsler: Voldsomt vejr på vej

Foto: Shutterstock.com

Nu lyder der en advarsel fra Danmarks Meteorologiske Institut.

Onsdag morgen har DMI udsendt en advarsel om voldsomt vejr, der er gældende fra i morgen kl. 15.00 til i morgen aften kl. 21.00. 

Det er en kategori 1 varsel der er udsendt og denne defineres som "voldsomt vejr", hvilket betyder at man bør være opmærksom på vejrudviklingen, da den kan påvirke omgivelser og udendørsaktiviteter.

Læs også

Pludselig lukkede kisten: 7 og 10-årig død i tragisk ulykke

Advarslen dækker Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster, København, Nordsjælland, Midt- og Vestjylland og Nordjylland. Der meldes om vindstød af stormstyrke, DMI melder at de forventer stormende kuling 20-23 m/s fra nordvest, med vindstød af stormstyrke 25-30 m/s. 

"Vindstød af stormstyrke medfører at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må spærres for trafik," skriver DMI under de gule områder på Danmarkskortet, der indikerer hvilke steder i landet der varsles for. 

"Heftige vejr-døgn" 

Desuden beskriver DMI torsdag og fredag som "et par heftige vejrdøgn" der venter forude. 

Begge dage er der nemlig både regn og blæst på menuen - og især torsdag vil vi blive mindet om, at vi har taget hul på efteråret som byder på mange hurtige vejrskift. Danmark rammer ind i en kraftig vestlig strømning, lige midt i polarfronten. 

Natten til torsdag udvikles et lavtryk syd for Island, og har kurs mod Sydnorge og de Svenske søer. Først vil vi få regn og herefter vil det blæse op, men i løbet af torsdag eftermiddag kommer vinden op på den "store klinge". Derfor vil vi mange steder få vindstød af stormstyrke, hvor det dog vil blive værst i den nordlige og østlige halvdel af landet. 

Der er dog også godt nyt - der meldes nemlig om flot weekend-vejr. 

I weekenden vil et højtryk brede sig op over Danmark, hvilket sender solen på himlen - dog ka der nogle steder være tåge i morgen- og formiddagstimerne, der kan drille en smule.

Hvis skyerne ikke får for meget fat, så kan vi nå op på temperaturer mellem 15 og 18 grader, med svag vind.

Læs også

Derfor handlede ‘Luksusfælden’-par 943 gange i Rema 1000 på et år

 

 

Dagens Gossip