Dødsfarlig kæmpehveps på vej mod Danmark

Foto: Shutterstock.com

Hvis man er allergisk over for giften, kan et enkelt stik være nok til at slå et voksent menneske ihjel. Desværre så er den asiatisk kæmpehveps mod vej mod Danmark, og i værste fald kan det ende med, at den slår sig ned.

En frygtelig stor hveps  nærmer sig stille og roligt Danmark, og det frygtes, at den vil komme til landet inden længe. Gedehamsen med det latinske navn Vespa Mandarinia er blandt de største i verden, og de kan blive helt op til fem centimeter lange.

I løbet af de seneste år har hvepsen spredt sig i Europa, efter den kom til Frankrig ved en fejl. Ifølge mediet Nyheder24 så kom den asiatiske gedehams til Frankrig fra Kina i 2004, og siden har den spredt sig til flere europæiske lande.

Læs også

Coronavirus patienter beskriver nye forfærdelige symptomer

Gedehamsen kan sprede sig op til 80 kilometer om året, og eftersom Tyskland og England allerede har fået besøg af den farlige hveps for flere år siden, så er det ikke urealistisk, at den lægger vejen forbi 

Hvepsen med den dødbringende gift, er ikke blot farlig for mennesker og bierne i landet, den er heller ikke god for økonomien. Ifølge en fransk professor, så anslås det, at gedehamsen har kostet Frankrig omkring tre millioner kroner om året.

Da den asiatiske gedehams er en invasiv art, der er en af ​​de største trusler mod biodiversitet og et økosystemets funktion, så er det vigtigt, at man håndterer dens udbredelse. Derfor anbefales det, at arten udryddes, så snart den spores i et nyt land. 

Hvis du skulle få øje på den, så bedes du indrapporterer det med det samme, så de forhåbentligt hurtigt kan blive udryddet, inden de når at sprede sig.

Læs også

10 nyfødte smittet med coronavirus på fødegangen

 

 

Dagens Gossip