DR's radiosignal lukker snart i: Her mister du radiosignalet

Foto: Shutterstock

DR's sendemaster skal vedligeholdes, og det kommer til at betyde lukning af signalet i nogle perioder.

Hvis man er en af dem, som er vant til at tænde for morgenradioen på en af DR's radiokanaler, så kan man i dagene 14.-16. august blive mødt af fuldstændig radiotavshed.

I hvert fald hvis man bor i nærheden af Gladsaxe nordvest for København. Her planlægger Trafikstyrelsen nemlig i perioden 14-16. august at vedligeholde sendemasterne i området, og det kan altså betyde radiotavshed, varsler DR i en pressemeddelelse.

Læs også

Zelenskyj advarer Rusland: Gør ikke dette

Helt konkret er det de såkaldte hindringslys, som skal udskiftes. Hindringslys er sikkerhedslys, der sidder i radio-sendemaster, som er over 100 meter høje, så fly kan se masterne og undgå at flyve ind i dem.

De nuværende hindringslys har siddet der i cirka 30 år og er begyndt at have driftsmæssige udfordringer, og skal derfor udskiftes. Der arbejdes på én mast ad gangen, og mens arbejdet pågår, kan FM- og DAB-radioer helt miste signalet.

Fra søndag den 14. august til tirsdag den 16. august er det som sagt Gladsaxe-senderen ved København, der vedligeholdes. Det vil berøre FM-dækningen i store dele af hovedstadsregionen samt DAB-dækningen i og omkring Gladsaxe.

Det er dog stadig muligt at lytte til radio i området via DR's hjemmeside eller appen DR Lyd.

Vedligehold på sendemasten ved Gladsaxe fra 14.-16. august foregår i følgende tidsrum:

Søndag den 14. august fra 9.05 - 15.00

Mandag den 15. august fra 10.05-11.45 samt 16.05-17.15

Tirsdag den 16. august fra 10.05-11.45 samt 16.05-17.15

Læs også

Ed Sheeran hylder Danmark: "Sikke et land"

 

Dagens Gossip