Du må ikke gå glip af dette: Her sker det, der aldrig nogensinde før er sket for prins Christian

19/10/2023 10:05

Emil Martesen

Indland
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Her sker det, der er aldrig nogensinde før er sket for prins Christian.

Mest læste i dag

Så sent som søndag aften løb Prins Christians 18-års fødselsdag af stablen.

Og det er vidst ingens næse gået forbi, at aftenen har stjålet et hav af overskrifter.

Men det stopper ikke der.

Det er nemlig ikke slut for prins Christian med at løbe med overskrifterne.

I en intet mindre end historisk begivenhed har det danske kongehus for første gang nogensinde offentliggjort gallaportrætter af prins Christian.

Fotograferingen fandt sted i den ærværdige Riddersal i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg, og det skete i anledning af prinsens 18-års fødselsdag.

Og Kendte.dk lægger ikke skjul på, at det er en milepæl, ikke blot for prinsen men for hele kongehuset. Det er nemlig første gang, at kongehuset har løftet sløret for en række officielle gallaportrætter af prins Christian.

Prins Christian ses iført Elefantordenen, en hædersbevisning af højeste rang, komplet med bånd og bryststjerne. Han bærer også de erindrings- og mindemedaljer, han har modtaget fra dronningen gennem årene.

Officielle portrætter er en tradition, der strækker sig flere hundrede år tilbage i kongefamilien. Tidligere blev disse portrætter malet, men i nyere tid er det fotografi, der har overtaget denne rolle.

Det er første gang, at et medlem af den unge generation træder så markant frem i offentligheden. Det er en indikation af, at prins Christian er ved at forberede sig på de pligter og det ansvar, der følger med at være en del af den danske kongefamilie.