Dyr taxatur: Festglad gæst betalte 36.000 kroner for tur på 1 kilometer

Foto: Flemming Krogh/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

En mand betalte i weekenden for sit livs absolut dyreste taxatur.

Når man skal hjem fra en bytur kan det være meget fristende at tage en taxa. Det kan dog godt være en dyr affære, hvorfor nogle af og til siger ja tak til at en privat kører dig hjem mod en lavere betaling.

Desværre kan det billige alternativ ende med at blive meget dyrere end en normal taxa. Det har to mænd erfaret i den netop overstået weekend.

Læs også

Putin bekymret: Alkoholforbruget er stigende

Her blev de to mænd uafhængigt af hinanden nemlig antastet af en pirattaxa, som de begge valgte at sætte sig ind på bagsædet af. Det blev dog nogle dyre minutter. Rigtig dyre endda.

Begge episoder fandt sted nær Dæmningen i Vejle, hvor flere af byens barer er placeret. Kort efter midnat klokken 00.30 skulle en lokal mand fra Vejle hjem fra Østerbrogade.

Han blev kontaktet af en mand med udenlandsk baggrund, som kørte i en mørk personbil. Manden tilbød at køre manden til byggeriet Bølgen på Vejle Havn for 20 kroner.

En tur på 1 kilometer, hvorfor manden sagde ja tak til tilbuddet. Betalingen skulle foregå via en skærm i bilen.

- Det virkede ikke rigtigt, og derfor bad chaufføren om at låne mandens Mastercard. Bagefter kunne kan konstatere, at der var trukket 36.000 kroner på kortet, fortæller  Poul Steffensen, der er politikommissær ved Patruljecenter Midt til Vejle Amts Folkeblad.

Som sagt blev en anden mand også udsat for samme trick. Det skete kort før midnat, altså cirka 30 minutter før den føromtalte episode.

Her skulle en 21-årig mand fra Jernbanegade til Kolding, hvilket han da også kom. Prisen var bare en lidt anden end forventet.

- Da han kom hjem, fandt han ud af, at han havde glemt sin pung i pirattaxaen. Det viste sig efterfølgende, at der var blevet hævet 25.000 kroner fra hans konto, fortæller Poul Steffensen,

Den 21-årige mand fra Kolding har ikke andre oplysninger om den illegale taxa, end at den blev ført af en mand med udenlandsk baggrund med sort hår, stort skæg og brun hudfarve.

De to episoder får Poul Steffensen til at komme med en klar opfordring til folk, som gerne vil køres hjem fra en bytur:

- Vi har sagt det før: Lad nu være med at sætte jer i en pirattaxa. Køb en almindelig taxatur. Det er derfor, vi har dem.

Læs også

Vanvittigt: Så meget koster et 10 minutter langt varmt brusebad i dagens Danmark

 

Dagens Gossip