Dyster udmelding fra Mette Frederiksen

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Statsministeren er desværre ikke positiv, selvom tallene er begyndt at gå i den rigtige retning.

I går var der ganske positive nyheder til danskerne, hvis man udelukkende kigger på antallet af nysmittede samt kontakttallet i Danmark. Det tal lyder nemlig på 0.6 og det er ganske lavt.

Læs også

Tjek din e-boks: Vigtigt brev på vej til 126.000 danskere

Desværre så betød det ikke, at vi snart kan åbne op igen, og faktisk peger tingene på, at der ikke bliver åbnet op den 8. februar som ventet.

Mette Frederiksen fortæller selv, at som tingene er lige nu, så skal vi ikke forvente, at restriktionerne bliver hævet den 8. februar.

“Jeg tør ikke som tingene ser ud i dag love, at der er restriktioner, der bliver ophævet 8. februar.” lyder meldingen fra Mette Frederiksen ifølge TV2.

“Om vi får behov for præcis de samme restriktioner som i dag, det tør jeg ikke sige på stående fod, og det melder vi selvfølgelig ud, når vi ved, om der er grundlag for at gøre det”, lød det fra statsministeren.

Overordnet set er der ganske fint styr på smitten i Danmark i øjeblikket, men på grund af den britiske og senest sydafrikanske mutation af covid-19-virussen, så følger statsministeren det nødvendigt at holde igen med optimismen.

I interviewet fortæller hun således, at hvis mutationerne ikke var der, så ville kontrollen på nuværende tidspunkt være meget fin.

Mens det samlede kontakttal for covid-19 i Danmark er på 0.6, så er kontakttallet for den britiske mutation 0.82.

Læs også

Teenagere erstattede håndsprit med superlim og tilbød det til handlende

 

 

Dagens Gossip