Efter 17 år er det slut for Hans Lindberg: Det skal han nu

13/11/2023 09:26

Emil Martesen

Indland
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Efter 17 år er det slut for den danske højrefløj.

Mest læste i dag

Efter 17 års vaskeægte eventyr i Tyskland vender håndboldstjernen Hans Lindberg hjem til Danmark og sin barndomsklub, HØJ Elite.

Den evigt populære højrefløj vinker farvel til Bundesligaen og de tyske rammer, som har været en del af hans liv i hele 17 år.

Hans Lindbergs karriere har været præget af succes i Bundesligaen, først med HSV Hamburg og senere Füchse Berlin, og hans beslutning om at vende hjem har bestemt ikke været nemt.

For tre år siden afviste han kategorisk tanken om at vende tilbage til dansk håndbold, men med tiden voksede ideen i ham, og nu beskriver han det som 'det rigtige valg':

"De første par samtaler tog vi måske for tre år siden. Dengang sagde jeg ‘ej’ og afviste kategorisk. Det var ikke i mine tanker. Men det er vokset mere og mere på mig. Det føltes bare rigtigt. Mavefornemmelsen var der, og jeg som jeg har det nu, er det det rigtige valg. Jeg glæder mig enormt til det, det er en ny udfordring på et andet niveau. At være med til at øse ud af mine erfaringer og tage det med videre i min barndomsklub og prøve at være med til bidrage, glæder jeg mig helt vildt til", siger han hudløst ærligt til B.T.

For Hans Lindberg er hjemkomsten også en chance for at være tættere på sin familie, noget der spillede en væsentlig rolle i hans beslutning.

Selvom han kunne have endt hvor som helst i Danmark, er det at bo tæt på sine forældre og barndomshjemmet noget særligt:

"Mine forældre bor 800 meter fra hallen", lyder det videre fra den danske landsholdsstjerne.

Hans Lindberg har nu et halvt år tilbage i Füchse Berlin, hvor han ønsker at afslutte på en høj note. Han ser frem til at nyde sine sidste kampe i Bundesligaen, hvor han har spillet foran tusindvis af fans.