Efter angreb i Norge: Dansk biograffilm udsættes af respekt

En 37-årige mand skød og dræbte fire kvinder og en mand i den lille norske by Kongsberg i aftes. Mordene blev begået med blandt andet bue og pil. Foto: Ntb/Reuters/Ritzau Scanpix.

"Vi vil nu kigge på premierekalenderen og inden for de kommende dage lægge os fast på en ny premieredato."

11. november skulle komediefilmen 'Vildmænd' have haft premiere i de danske biografer.

Det kommer ikke til at ske. Det oplyser Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Læs også

Kongehuset reagerer ovenpå tragedie

Det sker på baggrund af den tragiske hændelse i går i Norge. Det udtaler Frederik Honore, der er market director i Nordisk Film Distribution.

En 37-årige mand skød og dræbte fire kvinder og en mand i den lille norske by Kongsberg i aftes. Mordene blev begået med blandt andet bue og pil.

“Vi vil gerne understrege, at de ligheder, der er mellem filmen og gårsdagens tragedie, er helt tilfældige. Men vi vil gerne prioritere, at der bliver bedre tid til at bearbejde tragedien, før det bliver muligt for et dansk publikum at opleve filmen i biografen. Vi vil nu kigge på premierekalenderen og inden for de kommende dage lægge os fast på en ny premieredato, som derefter vil blive meldt ud,” lyder det fra Frederik Honore.

I filmen tager Rasmus Bjerg i form af Martin afsted til Norge og vil leve som vildmand, da han er på flugt fra "hamsterhjulet”. Det er blandt andet med bue og pil, at han afprøver livet i den norske natur. 

Du kan se traileren fra filmen, som nu er udsat, længere nede i artiklen. 

Beslutningen om at udskyde premieredatoen er den helt rigtige, mener Rasmus Bjerg.

“Jeg er enormt berørt af situationen i Norge og sender mine tanker til de pårørende. Jeg er fuldstændig enig i NFs beslutning om at udskyde premieren,” skriver han i et opslag på Instagram. 

Læs også

Landsretten idømmer Britta Nielsens børn fængselsstraf

 

 

 

 

Dagens Gossip