Efter flere overraskende afsløringer: Nu taler dronning Margrethe ud

02/11/2023 11:05

Emil Martesen

Indland
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Nu taler dronning Margrethe ud i kølvandet på flere overraskende afsløringer.

Mest læste i dag

I det danske kongehus har 2023 været et år fyldt med både festlige begivenheder og personlige udfordringer for dronning Margrethe. Fra en storstilet fejring af prins Christians 18-års fødselsdag til en rygoperation og et beslutningsvægtigt farvel til cigaretterne, har Danmarks regent ikke ligget på den lade side.

Dronningens år blev især markeret af prins Christians fødselsdag, hvor 200 unge fra hele kongeriget var inviteret til en fest, der vil blive husket.

Dronningen selv lægger heller ikke skjul på, at det er en af de begivenheder, der har gjort et stort indtryk på hende:

"Der er ingen tvivl om, at det var et af højdepunkterne".

Men året har også budt på sværere tider, især da dronningen traf den tunge beslutning om at fratage prins Joachims børn deres kongelige titler, en handling der synes at have skabt bølger inden for kongefamilien.

Det skriver TV 2.

På trods af de udfordringer, der følger med at være en offentlig figur, har dronningen også haft personlige sejre.

Efter sin rygoperation i februar har hun lagt cigaretterne på hylden – en bemærkelsesværdig ændring for en, der har røget siden sin ungdom.

Nu ser dronningen fremad mod nye kreative udfoldelser, idet hun forbereder sig på at give sit kreative input til balletforestillingen 'Snedronningen' i Tivoli – et projekt, hun har været en del af otte gange før. Dronningen beskriver det ikke som arbejde i traditionel forstand, men snarere som en proces, hun følger med kyndigt øje.

2023 har været et år, der har vist dronningens evne til at balancere de mange roller, hun indtager: som regent, som mor, som kreativ sjæl og som et menneske, der står over for livets uundgåelige forandringer. Og mens hun ser tilbage på året der gik, ser hun også fremad med fornyet energi og klar til at tage fat på de opgaver, der venter.