Efter fund af skimmelsvamp og gær i populært legetøj - nu skærpes kravene

Dukken kan være fyldt med skimmelsvamp.

Efter det er blevet bevist at børns legetøj let bliver bære for gær og skimmelsvamp, såfremt det kommer i kontakt med vand, har Sikkerhedsstyrelsen nu valgt at gribe ind i sagen.

Skimmelsvamp-problemet opstår, når børn tager sit legetøj med i bad. Blot en enkelt dråbe vand på indersiden af legetøjet, som ikke kan tørres af med håndklædet efterfølgende, kan skabe skimmelsvamp.

Skimmelsvamp er som bekendt farlig for både børn og voksne.

Teknologisk Institut har på opfordring af TV2 testet diverse badedyr samt den populære dukke ‘Baby Born’ for spor af skimmesvamp. I begge tilfælde blev der fundet spor af den sundhedsskadelige svamp.

Læs også

Vil du have et pænere smil? Ny forskning afslører at kokosolie bleger din tænder

Når børn efter at have været i bad presser vandet ud af badedyrene igen, kommer der skimmelsvamp med ud, hvorved børnene decideret bliver badet i skimmelsvamp.

Især Baby Born dukken er forbundet med stor risiko for skimmelsvamp og gærrester, da den ikke kan gøres ordentlig ren indvendig.

Nu vælger Sundhedsstyrelsen at skærpe kravene og advarer derfor forældrene:

Læs også

Fødevarestyrelsen tilbagekalder færdigret: Du risikerer at blive syg

- Med hensyn til badedyrene, så har vi på baggrund af TV 2s historie valgt at indskærpe overfor detailbranchen, at der skal følge vejledninger om hygiejne og rengøring med ved legetøj, der er konstrueret på en måde, hvor der kan opstå risiko for skimmelvækst. Det skal gøres for at advare forbrugerne, fortæller Mette Cramon, kommunikationschef hos Sikkerhedsstyrelsen til TV2.

Brugsanvisningerne skal gøre brugerne opmærksomme på de farer, der er forbundet ved købet af legetøjet. Mette Cramon understreger, at Sundhedsstyrelsen fremover vil køre kontrolindsatser for at sikre, at branchen lever op til de skærpede krav.

Læs også: Danske eksperter advarer forældre: Populært legetøj er fyldt med svamp og gær

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip