Efter hjertestop i Parken: Nu taler han ud

23/03/2023 08:57

Emil Martesen

Indland
Foto: Stuart Franklin/EPA/Ritzau Scanpix
Foto: Stuart Franklin/EPA/Ritzau Scanpix
Nu sætter han ord på kollapset.

Mest læste i dag

Det er de færreste, der ikke kan nikke genkendende til den chokerende sommeraften tilbage i 2021 i Parken, hvor Christian Eriksen pludselig kollapsede. 

Men for Lukas Hradecky var der bestemt heller ikke noget og skrive hjem om. 

Han var nemlig førstehåndsvidne tilbage ved EM i 2021. 

Og i aften vender han og resten af den finske trup altså tilbage, når Finland og Danmark tager hul på EM-kvalifikationen i Parken. 

Den finske målmand og anfører, Lukas Hradecky, lægger heller på at det var den mest dramatiske kamp, som han havde været med til: 

“Da vi trak Danmark til kvalifikationen, begyndte det hele at komme tilbage. Det er den mest dramatiske fodboldkamp, jeg nogensinde har været med til”, fortæller han til TV2 Sport

Og dengang nåede finnerne de yderste poler af følelsesregisteret. 

For selvom de besejrede Danmark i første kamp ved slutrunden, så måtte de også sande at have set en modspiller dø for øjnene af sig. 

Og situationen tog da også en ny drejning, da kampen pludseligt skulle genoptages. 

En beslutning der bestemt ikke er gået ubemærket hen verden over. Kritikken er nemlig haglet ned over UEFA, og Lukas Hradecky lægger heller ikke fingre imellem, når han hævder at resultatet intet betød: 

“Vi var klar på at stoppe kampen og tage 0-0. Resultatet betød intet på det tidspunkt, og når jeg kigger tilbage, synes jeg ikke, at den skulle være spillet færdig”, lyder det fra Hradecky. 

Og i aften vender han så tilbage, når EM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Finland løber af stablen. 

Men mens danskerne er evigt opsatte på, at få vasket tavlen ren efter det forfærdelige VM, så blæser der anderledes positive vinde over Finland. 

Deres mål er nemlig igen at lægge vejen forbi EM. 

Og mon ikke det bliver sammen med Danmark, siger den tidligere Brøndby-målmand.